Anmeldelse af Canva

Fordele og ulemper med Canva

Fordele

  • Bygget til ikke-professionelle

  • Fremragende udvalg af skabeloner

  • Integration med flere forskellige platforme

Ulemper

  • Ikke muligt med videoopkald

  • Musen forsvinder ved co-edigering

Mange har brug for grafisk design til forskellige profiler eller medier, men ikke alle har et budget, der er stort nok til at ansætte en professionel designer. Så er det være en god idé at vide, at der heldigvis er nogle budgetvenlige muligheder, du kan benytte dig af. En af disse er Canva, en browserbaseret designplatform, der stort set giver dig mulighed for at gøre det samme, som dyrere Adobe Photoshop og Illustrator gør. 

Canva er hurtigt blevet en populær platform blandt influencere og andre, der har brug for designarbejde, men lever det op til al hypen? Det vil vi forsøge at svare på, når vi kigger nærmere på Canva i vores anmeldelse. Find ud af, om det er den løsning, der passer til dit projekt, samt hvad denne innovative platform har at tilbyde. 

Brugervenlighed

Det er ingen hemmelighed, at designværktøjer ofte kan være både snørklede og krævende, men dette er langt fra tilfældet med Canva. Platformen er specielt lavet til dig, der ikke er professionel designer, men som gerne vil have professionelle resultater. Straks, vi loggede ind, fik vi en praktisk gennemgang af de vigtigste elementer på platformen, hvilket betød, at vi hurtigt kunne vælge skabelon og komme i gang. 

Alt, hvad du ønsker at opnå med Canva, kan nemt findes på forsiden af dit dashboard. Her finder du også tidligere arbejde, der automatisk gemmes i din sky. En af de ting, der imponerede os mest, var, hvor mange muligheder der er i den gratis version. Canva kommer med både betalte og gratis versioner, men erfaringsmæssigt er gratis ofte lig med store begrænsninger. Dette var dog ikke tilfældet med Canva, så dette er en stor bonus ved Canva. 

En af de ting, der har gjort Canva så nem at bruge, er simpelthen, at de ikke har en kompliceret platform. Her kan du hurtigt finde det, du ønsker, og er du i tvivl, kan du søge efter det i søgefeltet. En hurtig søgning på Youtube, Facebook eller Twitter førte til en række resultater på skabeloner, guides og ikke mindst diverse forslag til inspiration. 

Funktioner

Med hensyn til funktionalitet har Canva skabt en platform, der 100 % foregår i din browser. Det sikrer, at du ikke optager plads på harddisken, hverken til software eller det, du har lavet. Sammenlignet med Adobe Photoshop, som ofte fylder din harddisk med filer, er dette helt magisk at arbejde med. Ikke mindst er alt cloud-baseret, så du nemt kan logge ind på din Canva-konto fra enhver computer. 

En relativt ny funktion i Canva er branding. Du kan nu lave og uploade dit logo og farvepræferencer, og Canva husker disse automatisk indtil næste gang. Dette er en funktionalitet, der gør det utrolig nemt at bevare en rød tråd i ethvert design, du laver. Du finder også et imponerende udvalg af skabeloner tilgængelige hos Canva, så du kan skabe dit eget design – eller blot tilpasse en eksisterende skabelon. Især sidstnævnte kan sikre, at du har publiceringsklare værker i løbet af 1-2-3. Dette er praktisk, hivs du for eksempel ønsker at lave en brochure, eller ønsker at lave et specialdesignet CV for virkelig at fange arbejdsgivernes oppmærksomhed.

Kundeservice

Inenfor kundeservice tilbyder Canva et stort hjælpecenter, eller du kan vælge at sende en skriftlig besked. Her lover de svar inden for 24 timer for betalende kunder, eller inden for 7 dage for gratis brugere. Vi ville gerne have set dem gennemføre en live chat, men et veludstyret hjælpecenter gav os svar på de fleste af vores spørgsmål. Vi sendte selvfølgelig også en forespørgsel til kundeservice, og her fik vi svar efter cirka 8 timer (godt inden for de 24, der er lovet). 

Pris

På pris tilbyder Canva tre forskellige muligheder at vælge imellem:

  • Gratis plan – Denne plan har nogle begrænsninger.
  • Canva Pro – Denne plan koster $ 12,99 om måneden og kan bruges af op til 5 personer. 
  • Canva Enterprise – Skræddersyet plan, der koster $ 30 per bruger (minimum 25 brugere)

Hvem er Canva egnet til?

Canva er velegnet til dig, der har brug for et godt designværktøj, men ikke vil bruge for meget tid på det. Her finder du en række færdige skabeloner, der har de rette mål, den rigtige størrelse og format til blandt andet plakater. Det eneste, du skal gøre, er at lægge det indhold, der skal med, ind og derefter downloade resultatet. Efter vores mening er Canva fremragende, uanset om du er freelancer eller en SMV-virksomhed, der leder efter designs til onlinebrug. 

Sammendrag

I vores anmeldelse af Canva har vi kigget nærmere på, hvad denne platform har at tilbyde. Vi har også set på, hvem den egner sig til, samt hvad det koster at bruge Canva. Sidst, men ikke mindst, har vi vurderet, hvordan Canva kan sammenlignes med andre lignende produkter, og om Canva er velegnet til projekter i forskellige størrelser. 

PRØV GRATIS