Lav en brochure: Sådan laver du din egen brochure med Canva

Lav en brochure

Selvom meget af markedsføringen foregår online i disse dage, er der stadig nogle marketingværktøjer, der er værd at overveje. Brochurer kommer ind som et praktisk, men også meget omkostningseffektivt værktøj. For selvom de fleste er vant til trykte brochurer, kan du også distribuere disse digitalt, eller kort og godt gøre begge dele. 

Man kan dog hurtigt afvise denne idé, da det medfører nogle omkostninger. Først skal du betale nogen for at designe din brochure, så skal nogen printe den, før du endelig skal distribuere den. Vi er helt enige i, at det kan lyde dyrt, men det behøver det heldigvis ikke at være. Der er dukket flere praktiske værktøjer op på nettet, som nemt giver dig mulighed for at være din egen grafiske afdeling. I denne guide vil vi derfor vise dig, hvordan du selv laver en professionel brochure ved hjælp af Canva. 

For at vise, hvor nemt du kan skabe din egen brochure, har vi valg at gennemføre hele processen fra start til slut i Canva. Bemærk dog, at nogle af de mere avancerede funktioner kræver et betalt abonnement. Canva kommer med en gratis prøveperiode på 30 dage, før det koster $119,99 om året. 

Oprettelse af en brochure med Canva

Fordelen ved Canva er, at produktet er lavet til dig, der ikke er professionel designer. Det betyder, at de fleste funktioner er enkle, praktiske og giver dig mulighed for at designe dit eget design uden komplikationer. Vi vil derfor illustrere dette ved hjælp af en simpel trin-for-trin guide. 

Trin 1: Find en skabelon

Når du er logget ind på Canva, kan du vælge mellem flere hundrede forskellige skabeloner, som de har klar. Disse kan findes ved først at trykke på knappen Create a design i højre hjørne og derefter søge efter en brochure. Her finder du en række forskellige designs, men til denne guide vælger vi standardbrochuren på 29,7 x 21 cm. Dette er et godt format for dig, der ønsker at udgive en brochure både fysisk og online. 

Efter valg af design, vil du sidde med et blankt design. Det betyder, at du i praksis frit kan designe designet, som du ønsker det. Til denne guide vil vi dog vælge en af de eksisterende skabeloner i Canva. Disse kan findes under templates i navigationen til venstre på din side. 

I dette udvalg kan du vælge emner som rejser, sundhed, mad eller lignende – eller du kan bladre hele udvalget igennem for at se, hvilke muligheder der er. Når du har valgt det design, du vil arbejde på, skal du blot klikke på skabelonen. Dette vil importere det valgte design til dit lærred. 

Trin 2: Tilpas dit design

Nu, hvor du har besluttet, hvordan du vil have brochuren til at se ud, er det tid til at personliggøre designet. Det er netop fordelen ved Canva. Du kan vælge et professionelt design, og derefter tilpasse det, som du ønsker det. På den måde ender ikke to designs ens, men du er sikret et professionelt resultat. 

Vi vil derfor gå videre med de ændringer, vi anbefaler dig at foretage. Man kan ganske vist vælge at bruge designet, som det allerede er, men så er der stor fare for, at en anden bruger præcis samme design til deres projekter. Heldigvis er det legende let at lave ændringer med Canva, så disse tilpasninger vil sjældent tage lang tid. 

Upload dine egne billeder

Det er ingen hemmelighed, at en brochure er et visuelt medie, så her skal du vælge billeder, der passer til det budskab, du ønsker. Skal du for eksempel lave en brochure, der præsenterer din virksomhed, så vil det være naturligt, at billederne i brochuren er af din virksomhed. Alt du skal gøre for at uploade dine egne billeder er at gå til uploads i venstre navigationsmenu og derefter vælge upload media

Så kan du uploade de billeder, du vil bruge til din brochure. Når disse er uploadet, vil du altid finde dem under fanen uploads ved fremtidige projekter. Det gør det nemmere at have logoer og lignende profilmateriale liggende klart i skyen, hver gang du laver et nyt design. 

Når du har uploadet de billeder, du ønsker, er det tid til at tilføje dem til brochuren. Tidligere skulle man slette de eksisterende billeder, før man kunne gøre dette, men efter en nylig opdatering er det ikke længere tilfældet. Det eneste, du skal gøre nu, er at trække billedet fra uploads til det sted, du ønsker på din brochure. Hvis et billede allerede er tilføjet, vil dette automatisk blive erstattet. Voilá – du har nu rammen på din egen brochure!

Ændre teksten

I de fleste skabeloner hos Canva vil tekst blive tilføjet for at gøre det nemmere at visualisere, hvordan den kommer til at se ud. Dette er dog enten Lorem Ipsum eller en helt tilfældig tekst, som designeren har brugt. Det vil derfor være uhensigtsmæssigt for dig at beholde i designet. Fordelen ved Canva er, at al tekst har sin egen beholder. 

Du kan derfor klikke på den relevante tekst, fjerne det der står, og erstatte det med dit eget indhold. Det eneste, du skal gøre, er at skrive teksten, da formateringen og udseendet bevares, som det oprindelige design var. Skulle du dog ønske at ændre dette, finder du alle tilgængelige skrifttyper, størrelser, farver med mere under text i navigationen til venstre. 

Tilføj logo

Uanset om din brochure skal markedsføre et produkt eller din virksomhed, vil det være naturligt for dig at oprette og uploade et logo. Her kan du bruge samme metode, som da vi uploadede billeder, men Canva har også en separat fane til logoer, hvis du bruger PRO-versionen. Du skal blot gå til logos i navigationen og derefter uploade logoet i det korrekte filformat. Så kan du anvende dette på ethvert design, du ønsker at skabe med Canva. 

Layoutændring

Skulle du indse, at du vil have noget større, mindre eller flyttet – så kan du nemt ændre dette ved hjælp af Canva. Hvert element, der er placeret i din brochure, har sin egen beholder, så du kan trække-og-slippe det, hvor du vil. Du kan også forstørre eller reducere størrelsen på hvert billede, tekst eller logo, som du ønsker. 

Sammendrag – Lav en brochure

Mange synes, det er krævende og dyrt at lave en brochure til deres virksomhed, men det behøver det bestemt ikke at være. Ved at bruge Canva kan du hurtigt og nemt bruge en af ​​deres hundredvis af skabeloner til at lave en 1-2-3 professionel brochure. I denne artikel har vi derfor vist dig, hvordan det kan gøres på få sekunder. 

Canva er et professionelt designværktøj designet til ikke-professionelle designere. Dette sikrer, at du kan skabe professionelle designs, men behøver ikke rode med komplicerede værktøjer som Adobe Photoshop og Illustrator. Alt, du behøver, er en browser og internetadgang, så du kan lave lige så mange designs, som du vil.