Sådan vælger du de bedste webhoteller

Når du opretter en ny hjemmeside, vil hvor du vælger at gemme være et af de vigtigste kriterier for succes. Der findes faktisk en række udbydere af webhosting og domæne, men kvaliteten af ​​disse varierer. En fejl, som mange mennesker begår, er, at de vælger den prismæssigt mest overkommelige løsning, men dette kan ofte resultere i en hjemmeside, der er langsom eller ofte plaget af nedetid. 

I denne guide vil vi derfor se nærmere på, hvordan du vælger det bedste webhotel, samt hvad du skal kigge efter i processen. Vi vil også gennemgå, hvad vi mener er de bedste kandidater på det danske marked, og hvad disse kan tilbyde dig som hjemmesideejer. Til sidst vil vi tage et kig på nogle tekniske punkter, du bør overveje for at sikre, at du får mest værdi for dine penge. 

Læs denne guide, hvis du vil lære mere om webhosting, og hvordan det forkerte valg af udbyder kan påvirke dit websites succes. 

8 bedste webhoteller i Danmark

Vi har tidligere undersøgt og anmeldt en række hostingudbydere, men i denne guide har vi samlet, hvad vi anser for at være de otte bedste. Dette er uanset om du har tænkt dig at lancere en WordPress-side, netbutik eller andet. Vores vurdering er lavet ud fra, hvor du får mest værdi for pengene, samt hvem der leverer de mest effektive ydelser til deres kunder. 

Når det er sagt, er det vigtigt at bemærke, at listen ikke er i prioriteteret rækkefølge. Alle kandidaterne på denne liste er gode muligheder for webhosting, men de har også individuelle fordele/ulemper, der gør det nødvendigt at finde den, der passer til dine behov. 

Hostinger

En udbyder, vi har nævnt flere gange før, er Hostinger. Grunden til dette er, at du hos Hostinger får en pålidelig og brugervenlig løsning, til en rigtig fin pris. Du kan vælge en af flere pakker, der er til priser fra 9,99 kr. om måneden til 39,99 kr. om måneden for delt hosting. 

Denne løsning vil være god nok til dig, der skal lancere en blog, en lille virksomheds hjemmeside eller starte en ny hjemmeside. Det er også værd at bemærke, at du kan låse de lave priser fast over længere tid, hvis du vælger at tegne et langtidsabonnement. (husk at priserne stiger ved fornyelse, så det kan være en god idé at abonnere i flere år på samme tid) 

En af de ting, vi godt kan lide ved Hostinger, er, at de har udviklet deres eget kontrolpanel, der hedder hPanel. Dette gør Hosting til en god mulighed for dig, der ikke kan lide det traditionelle cPanel, du ofte finder på webhoteller rundt om i verden. Grunden til, at de har udviklet deres eget panel, er ganske enkelt brugervenligheden, som Hostinger scorer utroligt højt på. 

Sidst men ikke mindst er det værd at bemærke, at Hostinger tilbyder 24/7 kundeservice og 99 % oppetidsgaranti. Dette sikrer dig hurtig adgang til assistance, hvis der skulle ske noget med din hjemmeside, samt en verificeret udbyder med meget høj oppetid på deres servere. Husk – intet er mere kedeligt, end en server der er nede, da dette gør, at din hjemmeside er det samme. 

Priser hos Hostinger

  • Single Shared hosting: 9,99 kr. om måneden (introduktionspris) 
  • Premium Shared hosting: 19,99 kr. om måneden (introduktionspris)
  • Business Shared hosting: 39,99 kr. om måneden (introduktionspris)

One.com 

One.com er en fremragende udbyder, der tilbyder både hjemmesideprogram og webhotel i samme løsning. Det resulterer i, at du betaler en fast månedlig pris, og så får du adgang til alt, hvad du skal bruge for til at lave en hjemmeside. Sammenlignet med de andre virksomheder på vores liste har One.com flere ligheder med platforme som Webnode og Wix end traditionelle webhoteller. 

De tilbyder ganske vist webhosting, men du kan ikke hoste et domæne hos en anden udbyder hos one.com – hvilket kan gøre mere erfarne brugere lidt skeptiske. Du skal flytte dine domæner over til One.com for at bruge deres hosting, men hvis du leder efter et hjemmesideprogram, vil dette sjældent være problematisk. Det, der dog kan være lidt irriterende, er, at du skal betale for et nyt domæne, når du tilmelder dig dit abonnement – uanset om du vil bruge et, du allerede ejer eller ej. 

Hos One.com kan du vælge traditionel webhosting, WordPress-hosting og mail-hosting. Da vi første gang så de priser, som One.com tilbyder, tabte vi næsten underkæben. De er faktisk langt lavere end mange konkurrenter, men her er det vigtigt at lægge mærke til det med småt. Alle priser oplyst på hjemmesiden er introduktionstilbud, som så fornyes til meget højere priser året efter. 

Selvom vi ikke var specielt fascineret af prismodellerne fra One.com, er det ingen hemmelighed, at de tilbyder en fantastisk service. Deres mest overkommelige mulighed starter ved $4,99 om måneden og inkluderer hele 50 GB SSD-lagerplads, ubegrænset antal e-mailkonti og daglig backup. Når du opgraderer, får du mere plads, mulighed for at have flere websteder på den samme server og flere forskellige værktøjer. Alt i alt er One.com således en fremragende tjeneste til dig, der ønsker nem hosting og mulighed for at lave en hjemmeside uden brug af WordPress og andre designværktøjer. 

Priser hos One.com

  • Begynder: $4,99 om måneden (fornyet for $6,99 om måneden) 
  • Explorer: $7,99 om måneden (fornyet for $12,99 om måneden)
  • Entusiast: $9,99 om måneden (fornyet for $17,99 om måneden)
  • Ekspert: $14,99 om måneden (fornyet for $20,99 om måneden)
  • Guru: $19,99 om måneden (fornyet for $26,99 om måneden)

Cloudways

Cloudways er en innovativ virksomhed, der tilbyder cloud storage på tværs af nogle af de største navne i branchen. Det betyder, at du får optimal oppetid og lynhurtig hastighed på din hjemmeside. Derudover tilbyder de blandt andet CDN, optimeret stack, PHP 7.3 og en række andre funktioner, der gør det legende nemt at sætte en hjemmeside op. 

Visionen for Cloudways er at tilbyde en problemfri oplevelse, så du kan fokusere på det, der virkelig betyder noget, nemlig din hjemmeside. Det har gjort, at de tilbyder en meget simpel model til hosting, og ikke mindst 24/7 support, hvis du skulle opleve problemer undervejs. En af de ting, vi bedst kan lide, er, at de har deres eget kontrolpanel ligesom Hostinger, så du undgår det traditionelle cPanel-system. 

Når du registrerer dig hos Cloudways, kan du få en hjemmeside online på få minutter, uden at der kræves nogen betaling. Du kan nemlig bruge virksomhedens prøveperiode helt uden at oplyse kortoplysninger, hvilket er ret unikt i denne branche. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en bruger, vælge hvilket CMS du ønsker, og så hvor din hjemmeside skal gemmes (hvilken cloudløsning). Så opsætter platformen alt, hvad du har brug for, og din hjemmeside bliver synlig online. 

Det, der gør Cloudways til en unik oplevelse, er, at de bruger cloud storage i stedet for traditionelle serverparker. Det betyder, at de sælger hosting gennem partnerskaber med førende virksomheder som DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS og Google Cloud. For dig som kunde betyder det, at du kan få overlegen hastighed til en meget lavere pris, end hvad du finder andre steder. 

Priser hos Cloudways

  • Basic (1 GB RAM): $10 om måneden inkl. gebyrer
  • PRO (2 GB RAM): $22 om måneden inkl. gebyrer
  • Avanceret (4 GB RAM): $42 om måneden inkl. gebyrer
  • EXPERT (8 GB RAM) : $80 om måneden inkl. gebyrer

Domæneshop

Det er ingen hemmelighed, at de fleste webhostingløsninger, vi har foreslået på denne liste, er internationale virksomheder, men der er også nogle nordiske alternativer, der giver god værdi for pengene. Ønsker du at bruge en virksomhed, der har sine servere placeret i Norge, vil Domæneshop være et godt alternativ. 

Domæneshop er en mere basal webhostingudbyder end eksempelvis One.com og Hostinger, men du får stadig de nødvendige værktøjer til at skabe en god hjemmeside. De tilbyder tre forskellige hosting-muligheder, men du skal også købe selve domænet derudover for omkring 60 kr. om året. En af de ting, vi godt kan lide ved Domæneshop, er, at de har overskuelig fakturering, og at de tilbyder 1-klik installation af både Joomla og WordPress.,

Du kan også bruge webmail som er en gratis platform, så længe du har e-mail hosting hos Domæneshop. En af grundene til, at mange vælger Domæneshop frem for andre virksomheder på vores liste, er muligheden for dansk kundeservice. De tilbyder både live chat og telefon, men de har meget begrænsede åbningstider sammenlignet med 24/7 hos mange af deres konkurrenter. 

Det er nok en af grundene til, at det primært er virksomheder, der benytter Domæneshop, da de tilbyder åbningstider tilpasset en typisk arbejdstid i Norden. Derudover har de et bibliotek med selvhjælpsartikler, men disse er relativt simple – så hvis du har brug for mere detaljeret assistance, skal du nok søge hjælp dagen efter eller andre steder på nettet. 

Priser hos Domæneshop 

  • WEBSTARTER: 10 kr. om måneden (faktureres årligt)
  • WEB MEDIUM:  15 kr. om måneden (faktureres årligt)
  • WEB LARGE:  25 kr. om måneden (faktureres årligt)

* Domænenavn kommer udover hosting, som stiger prisen på omkring 60 kr. om året. 

Syse

Et andet norsk alternativ til dig, der ønsker servere i Norge, er Syse AS. Virksomheden tilbyder en lignende tjeneste som Domæneshop med 1-klik installation af WordPress, gratis SSL-certifikat inkluderet med domæne og hurtige servere i Norge. Der er dog stor forskel på Syse og Domæneshop – førstnævnte bruger et langt mere brugervenligt kontrolpanel i form af Tornado ®. 

Resultatet af dette er, at Syse i mange tilfælde vil være bedre for begyndere, end Domæneshop. Derudover har de en 30-dages backup-historik, så hvis noget skulle gå galt med din hjemmeside, kan du nemt gendanne en eksisterende backup og hurtigt få den på plads igen. 

Når det kommer til priser og modeller hos Syse, er dette noget af det mest fleksible, vi har set. Du kan vælge, hvor meget lagerplads og størrelse på databasen, du ønsker ved hjælp af skydere. Det betyder, at du kan vælge en pakke, der starter ved NOK 49 om måneden for 1 GB lagerplads og ingen database, helt op til 50 GB lagerplads og 8 GB database til NOK 1493 om måneden. 

Med i købet får du 10 e-mailkonti, spamfilter, SSL, SSH, PHP, ubegrænset antal domænenavne og Crontab support. Endelig kan du vælge mellem mere avancerede tekniske specifikationer, men medmindre du har et godt kendskab til avanceret datahostingstruktur, ville vi nok lade dette ligge indtil videre. Basispakkerne hos Syse er mere end gode nok til en almindelig hjemmeside. 

Siteground 

Hvis du skal lancere en ny WordPress hjemmeside, vil SiteGround være et godt alternativ at overveje. Virksomheden har fokus på sikkerhed og hastighed, så her kan du få lynhurtig hosting til din WordPress-hjemmeside uden at betale trøjen for tjenesten. Dette skyldes til dels, at SiteGround bruger Google Cloud-teknologi og proprietær PHP-teknologi til sin hosting. Dette har givet dem mulighed for at tilbyde en PHP, der er op til 30 % hurtigere end konkurrenterne. 

Du kan selvfølgelig bruge Siteground til at hoste andet CMS end WordPress, men det er især til WordPress, at vi anbefaler Siteground. Det skyldes, at de har skræddersyet deres tjeneste til denne platform, og du vil dermed få en tjeneste, der er blandt de bedste til netop dette. De har også en række sikkerhedsforanstaltninger, der er tilpasset WordPress, hvilket øger sikkerheden i den ellers meget sårbare CMS-løsning. 

Nogle af de tiltag, du finder på Siteground, er AI-drevne anti-bot-systemer og statusopdateringer hvert 0,5 sekund på virksomhedens servere. Dette reducerer risikoen for angreb, men eliminerer også meget af den nedetid, du kan opleve med hosting. SiteGround tilbyder også automatisk opdatering af WordPress-sider, samt kontinuerlig scanning for potentielle trusler og svagheder i platformen. 

Vores klare anbefaling er derfor, at Siteground er bedst til WordPress-hjemmesider, men de er også kompatible med andre CMS. Her får du fremragende sikkerhed og stabil oppetid til en omkostningseffektiv penge, så vi kan roligt anbefale Siteground til dig, der lancerer din første hjemmeside og leder efter webhosting. 

Priser hos Siteground

  • StartUp: €3,99 om måneden (betales årligt)
  • GrowBig: €6,99 om måneden (betales årligt)
  • GoGeek: €10,79 om måneden (betales årligt)

Bluehost

En anden populær leverandør, som mange sværger til, er Bluehost. Denne virksomhed er vokset fra at være en relativt lille tjenesteudbyder til nu at have en bred vifte af hostingmuligheder til alle formål. Bluehost har særligt stort fokus på brugervenlighed, og du kan forvente at finde trin-for-trin guider, der fører dig igennem forskellige tjenester, første gang du aktiverer dem. 

Dette har fået mange mennesker, der lancerer deres første hjemmeside, til at foretrække at bruge Bluehost til hosting. De har desuden et meget simpelt kontrolpanel, så her kan du nemt lave de nødvendige ændringer på din hjemmeside. Blandt funktionerne du finder er 1-klik installation af WordPress og andet CMS, samt muligheden for at opsætte e-mailkonti direkte i deres platform. 

Skulle du være så uheldig at opleve problemer med BlueHost, kan du kontakte kundeservice 24/7 gennem den integrerede kundeservice live chat. Vi testede dette ved et par forskellige lejligheder og fik altid hurtige svar på vores spørgsmål. Udover live chat har de også et stort bibliotek af selvhjælpsartikler og videoer, så her kan både erfarne designere og begyndere finde alt, hvad de har brug for. 

En af de ting, der har gjort Bluehost til et populært alternativ, er det store udvalg af løsninger, de tilbyder. Her kan du vælge alt fra Managed WP hosting, VPS hosting, dedikerede servere og kombinationer af disse. Du kan også nemt opgradere din løsning, hvis det er nødvendigt, så din hjemmeside kan fortsætte sin vækst uden at skulle skifte leverandør undervejs. 

Priser hos Bluehost

  • Shared WP hosting: Fra €2,75 om måneden
  • VPS-hosting: fra €17,72 om måneden
  • Dedikeret hosting: fra €74,63 om måneden

Pro ISP 

Den seneste norske leverandør på vores liste er Pro ISP. Dette er en af ​​de førende udbydere på det norske marked, og du finder gode tilbud på hosting til en konkurrencedygtig pris hos Pro ISP. En af de ting, vi godt kan lide ved denne virksomhed, er, at du kan vælge, om du vil have et webhotel, virtuel server eller et hjemmesideprogram, der gør alt arbejdet for dig. 

Pro ISP er en virksomhed, der tilbyder en række forskellige tjenester, hvilket er praktisk for dig, der lancerer en blog, et forum eller en netbutik. Deres service er kompatibel med WordPress og WooCommerce, hvor begge kan installeres ved hjælp af 1-klik installation. 

Vi kan også godt lide, at de tilbyder automatisk opgradering, backup og kloning af scripts, så du ikke skal tænke på de administrative aspekter af din hjemmeside. Ligesom Domæneshop har de en lidt begrænset åbningstid for kundeservice, men i de fleste tilfælde vil det nok være tilstrækkeligt. 

Priser hos Pro ISP

  • Webhosting: 15 kr. om måneden 
  • Virtuel server: 99  kr. om måneden
  • Microsoft 365: 90 kr. om måneden
  • Oprettelse af hjemmeside: 39 kr. om måneden

Dette skal du kigge efter på et webhotel

Når du skal finde et godt passende webhotel til din hjemmeside, er der nogle punkter, du bør gå ekstra grundigt igennem. Formålet med dette er at sikre, at den relevante leverandør har det, du har brug for, men også at du får en pålidelig og solid tjeneste for pengene. For at gøre dette tjek nemmere har vi samlet nogle af disse punkter nedenfor.

Tjekliste til webhotel

  • Sikkerhed – Du skal trods alt gemme din hjemmeside hos et webhotel, så sørg for, at de har god sikkerhed. 
  • SSL-certifikat – Der er store forskelle på, om du får et SSL-certifikat med, når du køber et domæne, eller om det er noget, du skal betale ekstra for. En velrenommeret webhost har dette inkluderet. 
  • 1-klik CMS installation – Når du lancerer din første hjemmeside, er der mere end nok at huske på. Sørg derfor for, at du vælger en, der har nem installation af WordPress eller et hvilket som helst andet CMS, du måtte foretrække. 
  • Priser – Mange webhoteller har såkaldte introduktionstilbud, så sørg for, at du ikke vælger et abonnement, der bliver unødigt dyrt efter de første 12 måneder. 
  • Hjemmesideprogram – Flere og flere webhoteller inkluderer forskellige muligheder for at bygge din egen hjemmeside i abonnementet. Hvis dette er vigtigt for dig, så sørg for at få et godt hjemmesideprogram med i prisen. 
  • Hastighed – Intet er mere irriterende end en langsom hjemmeside. Sørg derfor for at vælge et webhotel, der har god fart i den region, hvor dine besøgende befinder sig. 
  • Kundeservice – Skulle der opstå problemer, er det vigtigt at vide, at du kan få den nødvendige hjælp. Undersøg derfor, hvordan kundeservicetilbud det relevante webhotel har.