Sådan vælger du det bedste hjemmesideprogram: En komplet guide

hjemmesideprogram

Når du opretter en hjemmeside, er en af ​​de første ting du skal bruge et godt hjemmesideprogram. Det er platforme, der gør det muligt at bygge en hjemmeside uden behov for forudgående kendskab til HTML og CSS. Der er en række muligheder at vælge imellem, så en god idé om dine egne behov vil gøre det nemmere at vælge det bedste hjemmesideprogram til dit projekt. 

For at gøre valget lidt lettere, har vi samlet en oversigt over de bedste hjemmesideprogrammer på markedet, samt hvad der gør hver af disse værd at lægge mærke til. Vi vil også komme nærmere ind på, hvordan vi har vurderet de forskellige løsninger, så du kan træffe et velinformeret valg. 

Når det er sagt, læs videre for at finde det bedste hjemmesideprogram til dit projekt i dag!

Dette er noget, du bør tænke over, inden du vælger et hjemmesideprogram.

Der er ingen tvivl om, at en webdesigner er den nemmeste mulighed for dig til at lave en ny hjemmeside, men denne løsning er ofte uden for mange små virksomheders rækkevidde. Det kan være meget dyrt at bruge professionelle designere til at lave en hjemmeside fra bunden, og derfor mange vælger at bruge et hjemmesideprogram. 

Det er platforme, der ved hjælp af simple værktøjer giver dig mulighed for at designe professionelle hjemmesider helt uden behov for kodning og design. Mange af dem vil også tilbyde færdiglavede skabeloner, der giver dig mulighed for at vælge et look, du kan lide, og så bare tilpasse det til din smag. Du kan med andre ord få lavet og lanceret en hjemmeside på blot et par timer. 

Valget af det bedste hjemmesideprogram vil i høj grad være baseret på dine egne behov og præferencer, hvilket kan gøre det svært at udpege én løsning, der passer til alle. Vi har derfor valgt at nævne vores top fem og se nærmere på, hvad disse tilbyder.

Men før vi når til det punkt, hvor vi skal vælge et egentligt hjemmesideprogram, er der nogle ting, vi først skal afklare. For at gøre det nemmere for dig har vi sammensat nogle simple spørgsmål, som kan hjælpe med at give en bedre forståelse af, hvilke funktioner du skal kigge efter i et hjemmesideprogram. 

  • Vil du have et brugervenligt hjemmesideprogram?
  • Har du brug for adgang til kundeservice undervejs?
  • Skal du have en netbutik som en del af din hjemmeside?
  • Hvad er budgettet for dit projekt?
  • Skal du bruge avancerede funktioner på hjemmesiden? (f.eks. integration af betalingssystemer, bookingsystemer eller lignende?

Selvom disse spørgsmål vil give en god indikation af, hvilket hjemmesideprogram du skal vælge, vil det også være vigtigt at have en langsigtet plan for din hjemmeside. Her bør du tænke over, om der kan opstå behov for andre funktioner efterhånden, om du har brug for et fleksibelt CMS-system, mulighed for at integrere CRM-løsninger, oprette medlemssider osv. 

Disse ting bør være en del af din vurdering, men her er det godt at vide, at de fleste hjemmesideprogrammer giver mulighed for at opgradere undervejs. Det betyder, at så længe du vælger et hjemmesideprogram, der har disse muligheder, kan du opgradere din tjeneste, efterhånden som behovene opstår.

De 5 bedste hjemmesideprogrammer i 2023

Som vi nævnte tidligere, er der en række forskellige løsninger til dig, der skal lave en hjemmeside, og det kan være svært at vide, hvilket du skal vælge. For at gøre dette valg lidt nemmere har vi samlet de bedste hjemmesideprogrammer for nybegyndere i vores guide. Selvom hver af disse tilbyder en unik tjeneste, har alle samme grundlag – nemlig at du kan lave professionelle hjemmesider, helt uden at skulle lære kode eller design. 

Wix

Et af de mest populære hjemmesideprogrammer på markedet i dag er Wix, og det er ikke uden grund. Virksomheden kan pege på mere end 100 millioner brugere på sin platform, hvilket gør dem ikke kun til en af ​​de mest populære, men også et af ​​de største hjemmesideprogrammer til ikke-professionelle udviklere.

Wix bruger en simpel træk-og-slip-løsning, der gør det muligt for begyndere at bygge fantastiske, professionelle hjemmesider med en række funktioner inkluderet. Det bedste af det hele er, at du får det hele på én platform, så du kan lave ændringer live og se, hvordan forskellige muligheder vil påvirke din hjemmesides design. 

Det, der har fået mange til ikke at ville bruge Wix, er, at de tidligere har haft et utroligt dårligt ry. Dette hører dog fortiden til. Virksomheden har lavet en række opgraderinger til sin platform, samt udvidet Wix Marketplace og muligheden for at inkludere elementer af CRM, inbound marketing og booking på din hjemmeside. 

I dag kan du vælge mellem fire forskellige abonnementer, som alle har forskellige medfølgende funktioner. Det mest basale er Connect Domain ($4,50/måned), efterfulgt af Combo ($8,50/måned) og Unlimited ($14,50/måned), før du endelig finder VIP ($26/måned). 

Squarespace

Et andet populært hjemmesideprogram på markedet i dag er Squarespace. Virksomheden og deres løsning er blevet populær hos alt fra private og freelancere, til netbutikker og iværksættere, meget takket være deres evne til at skabe meget elegante designs. Derudover er løsningen utrolig nem at bruge, så du hurtigt kan lave en fantastisk hjemmeside på egen hånd. 

Dette er måske løsningen for dig, der har et ekstra godt øje for detaljen og gerne vil have en hjemmeside, der har det lille ekstra. De tilbyder et rigt bibliotek af skabeloner sorteret efter kategori, hvilket betyder, at du hurtigt finder det bedste udgangspunkt for din hjemmeside. 

En af de ting, der gør Squarespace værd at bemærke, er, at de har deres egne abonnementer til dig, der skal lancere en netbutik. Her kan de tilbyde forskellige modeller, der giver dig mulighed for at vælge en basispakke som udgangspunkt, og derefter opgradere i takt med, at din netbutik vokser i størrelse og behov. 

Ligesom Wix kommer Squarespace i fire forskellige pakker, der gør det muligt at opgradere undervejs. Disse er Personal ($14/måned), Business ($23/måned) Commerce Basic ($27/måned) og Commerce Advanced ($49/måned). Det betyder, at du finder løsninger, der er fremragende, uanset om hjemmesiden skal bruges privat, som portfolio for freelancere, mindre virksomheder eller til at lancere en netbutik. 

Webflow

Webflow er et avanceret værktøj, der giver dig mulighed for at skabe smukke websider med CSS og HTML, uden at du selv skal kode. Du bruger de forskellige designværktøjer, som platformen tilbyder, mens kodningen foregår i baggrunden. Dette har gjort Webflow til en af ​​de mest populære løsninger blandt designere, og tjenesten kan pege på mere end 3,5 millioner aktive brugere verden over. 

Når det er sagt, er Webflow nok et mere avanceret værktøj, end for eksempel Wix og Squarespace er. Det skyldes, at du får adgang til en række avancerede funktioner, der i nogle tilfælde kan virke lidt uoverskuelige og krævende for en nybegynder. Vores erfaring peger i hvert fald på, at de fleste vil lære platformen relativt hurtigt, og det er der også en række gode ressourcer til online. 

Du kan vælge, om du vil bruge en skabelon som ramme, eller om du hellere vil bygge en helt ny hjemmeside fra bunden. Hvis du ønsker det, kan du også bede om hjælp fra Webflow-eksperter, som står til rådighed mod betaling. Dette giver dig mulighed for selv at prøve, men hvis du ikke får det resultat, du ønsker, kan du sagtens lade en professionel designer overtage. 

I modsætning til nogle af de andre platforme, vi har været igennem indtil videre, tilbyder Webflow faktisk en basispakke, der er helt gratis at prøve. Dette kan være et godt udgangspunkt for dig, der bare gerne vil se, hvordan hjemmesideprogrammet fungerer, inden du forpligter dig til noget mere. Ud over dette finder du Basic ($12/måned), CMS ($16/måned) og Business ($36/måned). De tilbyder også en Enterprise-pakke, men der er ikke angivet nogen standardpris her. 

Webnode

Hvis du leder efter det bedste hjemmesideprogram til en flot og effektiv SEO, vil Webnode være et godt udgangspunkt. Her får du et hjemmesideprogram, der gør det nemt at lave en fantastisk hjemmeside, samt de vigtigste værktøjer til at gøre din hjemmeside så synlig som muligt online. Du finder også simple løsninger til kontaktformularer, booking og lignende uden at skulle bruge tid på diverse udvidelser. 

Når du har lavet din egen hjemmeside, vil det være vigtigt, at den er synlig online. En usynlig hjemmeside er lidt ligesom at have en butik, men ikke fortælle nogen, at den er åbnet. Derfor vil gode SEO-værktøjer være vigtige for, at din hjemmeside så hurtigt som muligt bliver tydeligt synlig på diverse søgemaskiner. Her tilbyder Webnode en række værktøjer, som du ikke finder hos mange af de andre muligheder, vi har nævnt i vores artikel. 

I dag bruges Webnode af mere end 40 millioner brugere, hvilket bekræfter, hvor enkel og effektiv platformen er. Du vil også kunne vælge mellem hundredvis af forskellige skabeloner ligesom på Squarespace og Wix. Dette giver dig gode rammer til at skabe en markant hjemmeside uden at skulle bruge tid på kedelige detaljer som afstande, gitter og lignende. 

Webnode følger samme model som de fleste andre hjemmesideprogrammer, og du kan således vælge mellem fire forskellige pakker af deres tjeneste. Disse starter med Limited (24 kr./måned), som er den mest basale pakke. Derefter kommer Mini (44 kr./måned), som inkluderer e-mail og gratis domænenavne, inden du går videre til Standard (79 kr./måned) og Pro (144 kr./måned), som er deres to mest omfattende pakker. De to første kan hurtigt blive lidt for begrænsede, mens Pro ofte bliver lidt for meget i starten. Standard vil derfor give dig god adgang til de vigtigste værktøjer, når du skal lave din første hjemmeside. 

Weebly

Sidst men ikke mindst har Weebly, som måske er det bedste hjemmesideprogram til dig, der ønsker en skalerbar netbutik med rigtig smarter funktioner. Uden at lade sig rive med kan Weebly tilbyde et meget brugervenlig hjemmesideprogram, der er fremragende til netbutikker. Grunden til dette er, at løsningen er specifikt fokuseret på salg af varer og tjenester online, hvilket gør det nemmere at forbinde den med forskellige marketing- og salgsplatforme. 

De tilbyder en klassisk træk-og-slip løsning, men herudover finder du avanceret analyse, mulighed for tilpasset HTML/CSS og optimering til brug på smartphones. Derudover får du alle de nødvendige funktioner såsom hosting, SSL-certifikat og domæne inkluderet i dit abonnement. 

Du finder også nyttige SEO værktøjer, hvor du kan styre meta-søgeord, beskrivelsen af ​​din hjemmeside og meget mere, så du kan facilitere en god online synlighed. De har også flere enkle værktøjer til digital marketing, hvor du blandt andet kan sende nyhedsbreve direkte fra Weebly-platformen. 

Weebly tilbyder fem forskellige abonnementer, hvor det billigste er gratis. Hvis du ønsker dit eget domæne, starter dette med Connect ($5/måned), mens de efterfølgende abonnementer er Pro ($12/måned), Business ($25/måned) og Business Plus ($38 / måned). Kun de tre sidstnævnte giver dig adgang til de forskellige værktøjer til netbutikker. 

Sådan vurderer vi forskellige hjemmesideprogrammer

Da vi skulle finde det bedste hjemmesideprogram, var der flere vigtige kriterier, der spillede en rolle i vores endelige resultat. Vi har blandt andet set på brugervenlighed, kundeservice, valg af skabeloner og muligheden for at koble tjenesten til tredjeparts aktører. Især i forhold til sidstnævnte er det Wix og Webnode, der tilbyder de bedste muligheder med en række forskellige udvidelser. 

Vi vurderer, hvordan de forskellige tjenester ydede kundeservice, men i betragtning af hvor brugervenlige disse platforme er, tvivler vi på, at du får brug for dette. Uanset hvad er det godt at vide, at denne er tilgængeligt for alle, hvor flere af dem tilbyder 24/7 kundeservice i form af telefon eller live chat. 

Sammendrag

Der kan være meget at tænke over, når man skal vælge det bedste hjemmesideprogram, og det er netop det, vi har forsøgt at gøre lidt nemmere med denne guide. Vi har gennemgået nogle af de mest populære online-løsninger, og vi har taget et nærmere kig på de styrker og svagheder, som disse byder på. Men når det er sagt, vil vi understrege, at det endelige valg skal tage udgangspunkt i budget, egne behov og selvfølgelig præference for platform. Nogle af disse er beregnet til meget helt grønne nybegyndere, mens andre byder på en bredere vifte af muligheder.