Anmeldelse af WordPress.com

De fleste, som færdes online, har på et eller andet tidspunkt hørt om WordPress. Hvad mange derimod ikke ved, er, at der findes to forskellige varianter, som begge kaldes WordPress. Her taler vi nemlig om WordPress.org, som er et gratis CMS-system, og WordPress.com, som er en betalingsløsning til webhosting og domæner. Begge bygger på den samme WordPress-platform, men måden at bruge dem på er vidt forskellig.

I denne anmeldelse er det WordPress.com, vi beskæftiger os med, nemlig udbyderen af ​​webhosting, domænenavne og yderligere tjenester. Det har længe været en populær løsning for dem, som ønsker at lancere en hjemmeside, men som ikke ønsker at have ansvaret for driften, som WordPress.org kræver.

Spekulerer du på, om WordPress.com er løsningen for dig? Så er du kommet til det rigtige sted!

Fordele og ulempe med WordPress.com

Fordele

  • Velegnet til blogging

  • Næsten ubegrænset antal udvidelser

  • Omkostningseffektiv

Ulemper

  • De fleste skabeloner fokuserer på blogging

  • Ikke den mest brugervenlige platform for begyndere

  • Hvis du vil have noget skræddersyet, kan det hurtigt blive dyrt

Brugervenlighed

Det kan godt være vanskeligt at vælge den perfekte platform til dit projekt, hvis du aldrig har gjort det før. Vi har derfor lagt særlig fokus på netop brugervenlighed, når vi tester denne type løsninger. Det handler ikke kun om, at de skal være lette at sætte op, men det bør også være muligt at få et godt resultat uden at have omfattende forudgående viden.

En ting, der er vigtig at bemærke med WordPress.com, er, at det ikke er en hjemmesidebygger, men snarere en avanceret blogplatform med gode muligheder for forskellige udvidelser. Ganske vist kan du finde skabeloner, som er velegnet til virksomhedssider, men i så fald får du et bedre udgangspunkt på andre platforme.

For når det kommer til brugervenlighed, er WordPress.com langt fra bedst i klassen. Platformen er lidt bøvlet, hvad angår opsætning,, og du bør forvente en relativ stejl indlæringskurve i begyndelsen. Sammenlignet med Wix, SquareSpace og andre hjemmesidebyggere er det langt fra optimalt for en nybegynder.

Funktioner

En af de ting, der gør WordPress værd at overveje, er det kæmpestore udvalg af udvidelser, du kan tilføje til din hjemmeside. For dig som bruger betyder det, at du kan tilføje næsten hvad som helst, men det betyder også, at WordPress.com næsten ikke selv har funktioner. Her får du adgang til det sædvanlige WordPress-panel, men du skal indstille dig på, at der skal installeres udvidelser til de fleste formål.

Når det er sagt, er der næsten ingen grænser for, hvordan du kan tilføje funktionalitet til en WordPress-hjemmeside. Der findes mere end 50.000 forskellige udvidelser på platformen, hvilket betyder, at kan finde en udvidelse, som tilbyder netop de egenskaber, du leder efter.

Det, som vi er mindre positive overfor, hvad angår funktioner i WordPress.com, er behovet for at tegne utallige abonnementer. Mange udvidelser kræver, at du har din egen abonnementsløsning, hvilket hurtigt kan blive dyrt, hvis du vil have mange udvidelser løbende samtidig.

Kundeservice

Fordelen ved WordPress.com snarere end WordPress.org er, at det er en betalingstjeneste. Det betyder, at du får adgang til almindelig kundeservice, ligesom hos andre firmaer, du muligvis skal bruge. Derudover tilbyder de en omfattende vidensbase, hvor du nemt kan finde svar på forskellige problemstillinger eller spørgsmål.

Hvis du derimod ikke finder svar på, hvad du har af udfordringer, så kan det være nyttigt at stille spørgsmålet i deres forum. WordPress.com har et meget aktivt community af udviklere og moderatorer, så de fleste spørgsmål vil blive besvaret hurtigt.

Pris

Et andet punkt, der er vigtigt i anmeldelser som denne, er prisfastsættelse. Der findes utallige løsninger derude på det store internet, men hvis de koster hele din opsparing – vil det sjældent være besværet værd. Vi er godt tilfredse med, hvordan WordPress.com tilbyder kvalitet for pengene. De tilbyder fire forskellige muligheder, som alle har forskelligt indhold. Det inkluderer en gratisversion, som giver dig mulighed for at teste platformen helt uden forpligtelser.

Hvem passer WordPress.com til?

Der er ingen tvivl om, at WordPress.com er bedst egnet til dig, som vil lancerer en enkel hjemmeside eller fokusere på blogging. Ganske vist får du adgang til det store udvalg af plugins, som WordPress tilbyder, men de fleste templates er og forbliver rettet mod blogging. Platformen er derfor bedst egnet til dig, som har til hensigt at publicere indhold regelmæssigt, men ikke ønsker at administrere din egen hjemmeside.

Opsummering

WordPress.com er den aktive bror til WordPress.org, men giver dig mulighed for at lancere en hjemmeside uden behov for selv at styre den. Det kan være en udmærket løsning for dig, som vil publicere en blog eller enkel hjemmeside, men det er også her, at brugerområdet har sin begrænsning. WordPress.com er derfor bedst egnet til dem, som ønsker adgang til WordPress-platformen, men ikke selv orker at styre al hosting, domæne og lignende administrativt.

PRØV GRATIS