Anmeldelse af Upwork

Fordele og ulemper med Upwork

Fordele

 • Adgang til mere end 12 millioner freelancere

 • Alle typer af tjenester tilgængelige på platformen

 • Sikker betaling via escrow-konti

 • God mulighed for små virksomheder

 • Hurtig levering af tjenester

Ulemper

 • Høje gebyrer

 • Variation i leveret kvalitet

 • Kan tage tid at finde den bedste kandidat

 • Nogle useriøse aktører forsøger sig med jobs, de ikke er kvalificerede til

 • Arbejdet foregår kun i dollars

Upwork er en af ​​de mest populære platforme for freelancere, og det er en praktisk måde at finde arbejdskraft til dem, der ønsker hjælp til forskellige projekter. Vi har tidligere set nærmere på lignende sider som Fiverr og vil i vores Upwork- anmeldelse dække alt, hvad du behøver at vide om denne tjeneste. 

Ligesom Fiverr og Freelancer.com er Upwork en markedsplads, hvor freelancere og virksomheder bliver forbundet, men måden de gør dette på er lidt anderledes. Denne hjemmeside fungerer mere som en jobsøgningsside, og det er virksomheden, selv der annoncerer en kontrakt for de behov de har. Fordelen ved dette er, at du kan stille klare krav til, hvad du leder efter, men det kan også være en lidt mere tidskrævende proces at finde den bedste kandidat. 

Vi vil derfor se nærmere på, hvad du kan forvente at finde på Upwork Danmark, samt hvem denne side er bedst egnet til. Læs videre for at lære mere om, hvordan du kan freelance brugere på dine projekter, og hvordan du finder det bedste talent online. 

Hvad er Upwork Danmark?

Upwork er en freelance platform, der forbinder talenter med forskellige virksomheder ved at tilbyde muligheden for at udbyde korttidskontrakter på platformen. Selve hjemmesiden er en avanceret platform, der gør det muligt at oprette kontrakter, logge timer, kommunikere med kunder og holde møder med freelancere fra hele verden. 

Virksomheden er baseret i Santa Clara, Californien og tilbyder en bred vifte af tjenester fra freelancere over hele verden. I dag er der mere end 12 millioner registrerede freelancere på platformen og 5 millioner virksomheder, der aktivt bruger denne arbejdsstyrke. I 2017 opnåede Upwork en milepæl ved at annoncere mere end 3 millioner job til en samlet værdi af en milliard dollars. En af de ting, der har gjort Upwork så populær hos arbejdsgivere, er, at de kan interviewe, ansætte og betale freelancere gennem platformen. Dette giver øget sikkerhed og nem håndtering af et stort antal freelancere. 

Brugervenlighed 

Upwork tilbyder en brugervenlig platform, der gør det nemt at balancere flere opgaver på én gang. En af de ting, vi især godt kan lide ved Upwork, er det enkle overblik over alle de forskellige jobs, du har lagt ud på hjemmesiden. Derudover tilbyder tjenesten en række nyttige funktioner til både freelancere og virksomheder, men disse vender vi tilbage til senere i vores Upwork-gennemgang. 

En af de ting, der gør Upwork til den foretrukne platform for mange, er deres meget enkle registreringsproces. Det eneste, du skal gøre, er at vælge, om du vil købe eller sælge tjenester, og derefter bekræfte din brugerkonto. Registreringsprocessen er uden tvivl den nemmeste for dig, der ønsker at købe, da du som freelancer skal gennemgå en række skatte- og sikkerhedsforanstaltninger. Dette inkluderer bekræftelse af dit ID, udfyldelse af W8-EN-formularen (for dem, der ikke beskattes i USA) og udfyldelse af din brugerprofil. 

Det tager kun et par minutter at oprette en konto, og du kan udgive dine første job gratis. Måden, det fungerer på, er, at du laver en “jobannonce”, der kun er synlig for freelancerne hos Upwork. Her kan du stille krav til tidligere erfaring, oplyse det aktuelle budget og eventuelt inddrage forskellige kontrolspørgsmål, du ønsker, at potentielle kandidater skal besvare. 

Selvom dette er en forholdsvis enkel proces, savner vi muligheden for lettere at frafiltrere potentielle kandidater. Dette var en funktion, vi kunne lide hos Fiverr, men som ser ud til at mangle hos Upwork. Du kan dog manuelt sende stillingen til foreslåede freelancere, men du skal stadig vente på, at de svarer på din henvendelse. På den måde må vi sige, at Upwork er en lidt langsommere måde at få freelancere på, end eksempelvis Fiverr. 

Funktioner og tjenester

Et af de punkter, Upwork skiller sig ud som et godt alternativ for virksomheder, er deres funktioner og tjenester. Virksomheden tilbyder en bred vifte af tjenester til sine kunder, hvilket gør det nemmere for dig at finde de bedste kandidater. Her kommer tjenester som TalentScout, Talentmarkedsplads og Projektkatalog ind som nyttige værktøjer til, at du kan ansætte freelancere. Disse skal gøre det nemmere at finde de mest omtalte talenter hos Upwork, som opfylder særlige krav til deres projekt.

Hvis du vælger at købe en PRO-konto ($49,99 om måneden), vil du også modtage assistance fra Upworks egne talenteksperter. Det er rådgivere fra Upwork, som forsøger at knytte de bedste talenter med jobs, de opfylder kravene til. Fordelen ved dette system er, at du kan skræddersy dine krav helt ned på detaljeniveauet.

For eksempel forsøgte vi at offentliggøre en tekstforfatterstilling på Upwork og være i stand til at vælge ønskede egenskaber fra en omfattende liste. Dette omfattede krav som sprogevner, geografisk placering, hvor højt man scorer på tilfredshed, tekstforfatterevner og lignende. Resultatet var, at mange ansøgere automatisk blev filtreret fra, fordi de ikke var velkvalificerede til det job, vi forsøgte at besætte. Dette er en mulighed, vi ikke har set i lignende tjenester, og det er uden tvivl en fordel, Upwork Danmark tilbyder. 

Kontrakter og samarbejde er en anden styrke, som Upwork tilbyder både kunder og freelancere. Du kan vælge, om du vil betale en fast pris per milepæl, eller om kontrakten skal være timebaseret. Uanset hvad får du et godt overblik over omkostninger og projekter, mulighed for at sætte betaling på en spærret konto og sikre transaktioner for begge parter. 

Upwork App

En funktion, vi synes er værd at nævne, er Upwork Danmarks egen applikation til både freelancere og kunder. Virksomheden tilbyder en fuldgyldig app-version af platformen, som giver dig mulighed for at arbejde med al den samme funktionalitet via smartphone eller tablet. Dette er praktisk for dig, der arbejder på farten, ønsker kommunikation med kunder, eller vil lede efter nogle nye jobs, mens du sidder i bussen på vej hjem. 

I vores Upwork-anmeldelse har vi testet applikationen på både iPhone og iPad, og der er næppe tvivl om, at den er bedst egnet til iPhone. Det er den samme applikation til begge enheder, men den er ikke optimeret til en større skærm, hvilket gør oplevelsen på en 12,9″ iPad lidt mærkelig. 

De fleste vil nok alligevel bruge platformen på pc eller Mac, men det er godt at vide, at du har mulighed for at tage din arbejdsplads med i lommen, hvis du har brug for det. Især chat-funktionen i applikationen er velegnet til at holde kontakten med forskellige kunder eller diskutere fremtidige projekter. 

Kundeservice

Når det kommer til hjælp og kundeservice, er der næppe tvivl om, at Upwork er blandt de bedste på markedet. Du har ikke kun adgang til et omfattende bibliotek af hjælpeartikler til både kunder og freelancere, men du kan også hurtigt og nemt kontakte kundeservice ved hjælp af en integreret live chat-funktion. Du skal dog skændes lidt med en AI-chatbot først, men da vi først blev enige om at tale med en rigtig person, fik vi hurtigt forbindelse igen. 

Vi testede lidt forskellige problemstillinger og blev hver gang mødt med faktuelle og velformulerede svar. Du kan også bruge deres tvistløsningsafdeling, hvis du oplever problemer med en freelancer eller kunde på platformen. 

For freelancere finder du også en række nyttige værktøjer på Upwork-supportsiden. Her kan du blandt andet få udstedt et Certificate of Earnings (som verificerer din indkomst på platformen), en oversigt over din statistik og en række andre nyttige tips. 

Priser

En af forskellene mellem Fiverr og Upwork er måden platformen er finansieret på. Her er der individuelle priser på alle projekter og disse forhandles mellem freelancer og kunde. Upwork tager sin andel af omsætningen i form af gebyrer pålagt brugere af Upwork. Dette honorar kommer i form af et honorar på 3 % af det samlede beløb for en kontrakt for kunden og et freelancehonorar på 5-20 % af beløbet for freelancere.

Disse gebyrer ændres baseret på livstidsindtjening, hvilket betyder, at Upwork tilskynder til mere langsigtet samarbejde på platformen. Du kan se de forskellige niveauer af dette gebyr på listen, vi har offentliggjort nedenfor. 

Gebyr baseret på indtjening fra en kunde 

$ 0- $ 50020 % servicegebyr ved betaling
$ 500,1 – $ 10.00010 % servicegebyr ved betaling
$ 10.000,1 + 5 % servicegebyr ved betaling

Det er værd at bemærke, at disse beløb er baseret på livstidsindtjening og ikke individuelle kontrakter. Det betyder, at du kan have haft flere individuelle kontrakter for at opnå det samlede beløb.

På den måde er det helt gratis for freelancere at bruge Upworks platform, og du betaler kun i form af gebyret, hver gang du modtager penge fra en kunde. Virksomheder kan også vælge, om de vil have en gratis konto, eller om de vil drage fordel af PRO-versionen, som Upwork tilbyder for $ 49,99 om måneden. 

Den opgraderede variant byder på en række ekstra funktioner såsom fremmet placering af jobs, bedre analyse af talenter og muligheden for at bruge Talent Scouts™. 

Hvem passer Upwork til?

Upwork har gennem de seneste år iværksat en række tiltag for at sikre kvaliteten af ​​de freelancere, der bruger platformen. Det har blandt andet omfattet, at en række lavt rangerede brugere er blevet fjernet fra platformen, og at gebyrerne for at bruge platformen er steget. De har også indført et opgraderet system til connects, som er en digital valuta freelancere bruger til at byde på forskellige kontrakter.

Det har været med til at øge kravet om deltagelse på platformen, og sikret, at det i højere grad kun er seriøse aktører, der deltager i budrunderne på platformen. Du finder stadig en lige så veldiversificeret vifte af talenter hos Upwork, men tjenesten egner sig nok bedre til dig, der søger freelancere på en langtidskontrakt, frem for små individuelle jobs. 

Alt i alt vil vi derfor mene, at Upwork er en fremragende platform for både freelancere og dem, der søger kvalificeret arbejdskraft. Vi har brugt Upwork ved flere lejligheder og har været meget tilfredse med resultatet af disse kontrakter. Muligheden for at annoncere stillinger på traditionel vis betyder også, at du kan have flere stillinger ude på samme tid og undgår at bruge tid på at finde forskellige kunder. Bare skriv, hvad du ønsker/forventer og lad freelancerne konkurrere om at vinde din kontrakt. 

Bonustips

Som tidligere freelancer hos Upwork har jeg lært nogle brugbare tips, som kan være gode at kende, hvis du vælger at give denne platform en chance i dit næste projekt. 

 1. Læs profilen på forskellige ansøgere grundigt – her finder du feedback fra tidligere kunder, se hvor meget de har tjent på platformen, hvor tilfredse andre har været med arbejdet, og ikke mindst kan du læse mere om de relevante talenter. 
 2. Brug de forskellige værktøjer til at stille krav til ansøgere, inden du slår et job op. Der er mange, der søger alle ledige job på platformen, hvilket betyder, at du skal bruge unødvendigt lang tid på at gå igennem ukvalificerede ansøgere. 

Konklusion

Upwork er en fremragende platform, der i mere end 20 år har fungeret som bindeled mellem professionelle aktører og freelancetalenter over hele verden. Platformen har mere end 12 millioner registrerede freelancere og mere end 4 millioner job bliver offentliggjort på platformen hvert eneste år. Mange har fundet langsigtede samarbejder hos Upwork takket være de innovative værktøjer, der gør langsigtede kontrakter meget nemme at håndtere. 

I vores Upwork-anmeldelse har vi set nærmere på nogle af de funktioner og muligheder, som denne platform kan tilbyde, men vi har også gennemgået nogle begrænsninger i forhold til andre lignende platforme. Når det er sagt, er Upwork efter vores mening en fremragende platform for dig, der søger freelancere til at bidrage til dit næste projekt.

PRØV GRATIS