Anmeldelse af Squarespace

Fordele og ulemper ved Squarespace

Fordele

  • Egen mobilapp til at opdatere siden, når du er væk fra computeren

  • Over 100 gratis hjemmesideskabeloner at vælge imellem

  • Overkommelige priser selv for små virksomheder og enkeltpersoner

Ulemper

  • Ingen automatisk lagring (Du skal gemme opdateringer manuelt)

Squarespace er et hjemmesideprogram for dem, der er optaget af godt design. Siden tilbyder en lang række designskabeloner, som vi mener får Squarespace til at skille sig positivt ud fra sine konkurrenter, når det kommer til kvalitet. At bruge programmet kræver ikke, at man ved noget om kodning fra tidligere, men for at få mest muligt ud af platformen anbefaler vi det først og fremmest til folk, der i bund og grund er lidt “teknisk anlagt”.

Brugervenlighed

Første gang du opretter en side på Squarespace, bliver du guidet igennem en lille introduktion, der kort forklarer brugergrænsefladen i editoren. Selvom man vælger at springe denne introduktion over, er det ikke særlig svært at forstå, hvordan tingene fungerer. Det gælder også, selvom du ikke har meget erfaring fra tidligere.

Editoren har et meget rent design og er logisk opbygget, så det ikke tager lang tid at designe eller administrere sin side. Derudover vises der altid en forhåndsvisning af websiden til højre på skærmen, så du live kan se, hvordan alle de ændringer, du foretager, påvirker din side.

Som mange andre hjemmesideprogrammer er Squarespace en træk-og-slip-editor. Platformen skiller sig dog ud ved, at du ikke kan tilføje varer præcis, hvor du vil. I andre hjemmesideprogrammer som Wix eller Webflow kan du placere elementer, præcis hvor du vil. Ulempen ved dette er, at elementer ofte får mærkelige placeringer på forskellige skærme, hvis man ikke har fuld kontrol over, hvad man laver. Dette sker meget sjældnere på sider lavet med Squarespace. Dette skyldes, at Squarespace er mere “sektionsbaseret”. Hvis du vil tilføje et nyt element, kan du vælge mellem mange færdige “sektioner” med tilpasset indhold, der er fuldt optimeret til alle skærme eller bygge dine egne sektioner med velkendte HTML-elementer, hvis du er tryg ved det.

Hvis du har lidt erfaring med webdesign tidligere, kan du meget hurtigt komme i gang med Squarespace. Du vil hurtigt forstå, hvordan alt fungerer og hurtigt kunne skabe mere avancerede designs på din hjemmeside. Hvis du ikke har meget erfaring før, vil du stadig nemt kunne lave en professionel hjemmeside, men du skal muligvis læse lidt op på nogle ting for at kunne bruge mere avancerede funktioner og lave store ændringer i designet.

Kort sagt er Squarespace nemt at bruge for begyndere, hvis du ikke vil bruge de mest avancerede funktioner. Det kan tage lidt tid at få helt styr på editoren, men når du først er fortrolig med den, er det nemt og effektivt at redigere din side.

Funktioner

SEO (Search Engine Optimization)

SEO er vigtigt for, at din virksomhed er synlig i søgeresultaterne på Google og andre søgemaskiner. De seneste år har alle de store platforme givet brugerne mulighed for at optimere deres sider, og derfor er denne funktion også noget, vi forventer af alle seriøse platforme.

Som forventet letter Squarespace effektiv søgemaskineoptimering. Platformen følger industristandarder og tilbyder, hvad der generelt forventes af værktøjer til at påvirke din placering i søgemaskinerne.

Har du ikke meget erfaring med søgemaskineoptimering fra tidligere, kan det godt være lidt svært at sætte sig ind i platformens SEO-funktioner, men det er godt beskrevet, hvordan du kommer i gang med SEO på platformens hjælpesider.

En ting, som er vigtig at huske på, når man overvejer SEO-muligheder med forskellige hjemmesideprogrammer, er, at det ofte er indholdet på din side, der har mest at sige for din placering på Google og andre søgemaskiner. Alle større hjemmesideprogrammer tilbyder som sagt mulighed for standard søgemaskineoptimering, så det betyder ofte mere, hvad du selv laver, end hvad platformen tilbyder af muligheder. Sørger du for at holde siden opdateret og tilføjer nyt indhold, som brugerne har glæde af, vil du også næsten altid opnå en bedre placering. Hvis du har godt styr på SEO, har du måske fornøjelsen af at tjekke nogle af de SEO-programmer, vi har listet her på enklerevirksomhed.dk.

Integrer sociale medier på dit websted

Når det kommer til at integrere sociale platforme på webstedet, synes vi, at Squarespace skiller sig positivt ud fra mange konkurrenter. Du kan linke din hjemmeside til over 20 sociale platforme og tilføje feeds fra sociale medier og vise indhold direkte på din hjemmeside.

Squarespace e-mail marketing

Hvis du ønsker at holde kunder eller brugere opdateret eller køre e-mailkampagner, gør Squarespace det nemt for dig. Du kan enten integrere Mailchimp eller bruge Sqarespaces eget e-mail marketingværktøj.

Vælger du at bruge Squarespaces indbyggede værktøjer, får du mulighed for at oprette personlige nyhedsbreve og kampagner. Du kan administrere og bygge din mailingliste gennem formularer på din side og holde styr på kampagnestatistikker i realtid.

Denne del af platformen er ikke inkluderet i prisen på selve hjemmesiden. Du skal bruge et separat abonnement for at få fuld fordel af marketingværktøjet, der koster fra $5 til $58 om måneden (forudsat at du vælger årlig fakturering). Den største forskel mellem de forskellige abonnementer er, hvor mange e-mails du kan sende, og hvor mange kampagner du kan køre hver måned.

Domænenavn

Med et betalt abonnement fra Squarespace kan du tilknytte dit eget domæne, hvis du allerede har et eller købe et fra Squarespace. Hvis du køber domænet gennem Squarespace, er det meget nemt at udgive din side selv uden erfaring. At købe et standarddomænenavn (såsom .com-domæner) fra Squarespace koster $20 om året. Hvis du har brug for et mere specifikt domæne såsom “.partners” eller “.ventures” koster det op til $70 om året. Squarespace sælger desværre ikke .dk-domæner.

Sikkerhed og backup

Uanset hvilket abonnement du beslutter dig for at købe, får du et gratis SSL-certifikat. Dette er vigtigt, så hjemmesiden ikke bliver blokeret af visse browsere, og siden får det lille låsesymbol i browserens adressefelt, der viser brugeren, at din side er sikker.

Hvis du er vant til programmer, der automatisk gemmer dine ændringer, skal du være lidt forsigtig, når du arbejder med Squarespace. Der er ingen autolagring. Du skal derfor sørge for at gemme manuelt, hver gang du laver ændringer på din side. Det er vi ikke særlig begejstrede for, men man kommer hurtigt ind i en rytme, hvor man gemmer uden at tænke over det. Editoren er også god til at minde dig om, at du bør gemme dine ændringer.

Du kan gendanne tidligere versioner af din side op til 30 dage efter, at du har foretaget ændringer. Det vil sige, at det er lige meget, om du laver en fejl. Det er også værd at nævne, at udover at gemme sikkerhedskopier af dit websted på eksterne servere, gemmes de også på fysiske lagerdiske, der er gemt på et andet sted end serverne, i tilfælde af brand eller anden skade. Det, synes vi, er ret fedt, for det betyder, at der, næsten uanset hvad der sker, er en sikker kopi af din hjemmeside, som kan gendannes!

Lad kunder booke møder eller tjenester direkte på hjemmesiden

Hvis du er træt af en masse e-mails og telefonopkald frem og tilbage, når det kommer til bookinger, tilmeldinger og aflysninger, vil du blive meget glad for at høre, at Squarespace gør det nemmere end næsten enhver anden platform at få styr på dette!

Da Squarespace købte Aquity Scheduling, blev det nemmere end nogensinde før at arrangere mødetider med kunderne. Gennem det, der nu kaldes Squarespace Scheduling, kan du selv bestemme, hvornår du har fri, og lade dine kunder vælge tidspunkter, der er bedst for dem direkte på din side. De kan også sagtens aflyse eller flytte aftaler, hvis der skulle ske noget. Du kan også opkræve betaling for disse møder på siden, så det eneste, du virkelig skal gøre, er at møde op! Vi har testet denne funktion ved flere lejligheder og mener, at det er noget af det nemmeste, vi er stødt på.

Hvordan er kundeservicen hos Squarespace?

Squarespace leverer god kundeservice. De tilbyder e-mail support 24 timer i døgnet, hver dag og har en gennemsnitlig svartid på 45 minutter! Derudover tilbyder Squarespace live chat med en kundeservicemedarbejder mandag – fredag. Vi synes, det er ærgerligt, at de ikke tilbyder support over telefonen, da mange foretrækker dette, men live chat-funktionen er så effektiv, at vi ikke ser det som et stort problem. Derudover kan du i de fleste tilfælde få svar på det, du undrer dig over, i det omfattende hjælpecenter, du kan tjekke ud her. Hjælpeartiklerne er tilgængelige på engelsk, tysk, spansk, fransk, italiensk og portugisisk, men desværre ikke på dansk. Mange hjælpeartikler indeholder også en video, der forklarer artiklens indhold ved at demonstrere, hvad der kan gøres.

Pris

Squarespace er gratis at bruge, indtil du vil udgive siden på dit eget domæne. Det betyder, at du kan teste platformen, så længe du vil. Når du er klar til at udgive, kan du opgradere til et af disse abonnementer:

Personal – $12 om måneden

Dette abonnement passer til de fleste mennesker. Du får mulighed for at udnytte de fleste skabeloner og der er mere end nok til at sætte en simpel hjemmeside op til din virksomhed. Med dette abonnement kan du ikke oprette en onlinebutik.

Business – $18 om måneden

Dette abonnement passer som navnet bedst antyder til virksomheder. Hvis du vil have flere muligheder for at tilpasse siden til dine egne behov, kan du få adgang til premium designelementer og tilføje selvskrevet kode. Du kan også sælge produkter, men Squarespace opkræver et transaktionsgebyr på 3% af alle betalinger. Hvis formålet med sider er at fungere som en netbutik, anbefaler vi kraftigt, at du prøver “Commerce Basic” abonnementet.

Commerce Basic – $26 om måneden

Velegnet til de fleste onlinebutikker. Abonnementet indeholder alt fra Business, men fjerner transaktionsgebyret og giver flere muligheder såsom inventarlister og udskrivning af fragtsedler.

Commerce Advanced – $40 om måneden

Dette abonnement er for dem, der ønsker at modtage tilbagevendende betalinger, opsætte avancerede rabatsystemer eller oprette forbindelse til Squarespace API. De fleste vil nok klare sig godt med Commerce Basic.

Du kan læse mere om priserne her.

PRØV GRATIS