Anmeldelse af Shopify

Fordele og ulemper ved Shopify

Fordele

  • Nemt at oprette en onlineshop

  • Skabeloner, der er nemme at tilpasse

  • Fleksible modeller til skalering

  • Hurtig platform til multikanalsalg

Ulemper

  • Højere transaktionsgebyrer end hos konkurrenterne

  • Du skal ofte betale for de bedste skabeloner

  • Ikke muligt at brug ekstern hosting

Shopify er hurtigt blevet den foretrukne platform for mange, og det er ikke uden grund. Faktisk kan virksomheden pege på mere end 500.000 aktive onlinebutikker på platformen i mere end 180 forskellige lande. Vi vil derfor se nærmere på denne populære platform samt se, hvorfor Shopify er blevet den foretrukne netbutiksløsning for mange. 

Vores Shopify-anmeldelse gennemgår alt, hvad du behøver at vide om Shopify, samt hvad du kan forvente, hvis du vælger at bygge din online butik med denne løsning. Vi vil også se på, hvordan Shopify fungerer sammenlignet med konkurrenter som WooCommerce og BigCommerce – to platforme, der er Shopifys langt største konkurrenter. 

Læs vores anmeldelse for at finde ud af, om Shopify er platformen noget for dig, samt hvad du kan få ud af denne alt-i-en-løsning til onlineshops i dag.

Brugervenlighed

En af de ting, der har gjort Shopify så populær, er platformens brugervenlighed. Her kan du hurtigt og nemt oprette en professionel netbutik, helt uden tidligere erfaring med hverken Shopify eller kodning. Det er denne mulighed, der har fået Shopify til hurtigt at vokse til at blive den foretrukne platform for små virksomheder og enkeltpersoner, der ønsker at sælge produkter online. 

Først og fremmest er det nemt at komme i gang. Det første, du skal gøre, er at vælge, hvilken pakke du ønsker, her kan du vælge mellem Shopify Basic, Shopify og Advanced. De tilbyder også Shopify Plus, men dette er en løsning til større kunder med store volumener. Du behøver dog ikke at beslutte dig med det samme. Du kan prøve Shopify gratis i 14 dage uden at give kreditkortoplysninger. Dette giver dig mulighed for at prøve, hvilken løsning du har brug for, og se, hvordan Shopify fungerer i praksis. 

Brug af Shopify

Når du bruger en ny platform, får du hurtigt en fornemmelse af, om det er en god platform eller ej. Kontrolpanelet er især vigtigt her, og med Shopify er det legende let at se alle aspekter af din netbutik fra samme sted. Du finder både forenden og bagenden af ​​netbutikken i dit kontrolpanel, hvilket betyder, at du nemt kan se på ydeevne, salg og lager uden at skulle slå det op.

Det er også i dit kontrolpanel, du foretager eventuelle ændringer, og her kan du konfigurere indstillinger for din netbutik, se status på diverse ordrer og kundeoplysninger, samt ændre udseendet på din netbutik. Det er også her, du vil tilføje/slette/ændre produkter og informationer, der vises på din hjemmeside. 

Kom godt i gang

Det første, vi lagde mærke til, da vi oprettede vores Shopify-konto, var de utallige tutorials. Virksomheden sørger for, at du hurtigt kommer i gang, og det gør de ved at tilbyde en række video-tutorials til de forskellige funktioner. Der er således næppe tvivl om, at dette er en platform, der er velegnet til begyndere. Det er også godt at vide, at der er utallige vejledninger online, så hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål hos Shopify – prøv Youtube og Shopify Forum. Her finder du helt sikkert svar på alle mulige problemer relateret til platformen. Opdager du derimod et helt unikt problem, så kontakt Shopifys kundeservice – hvordan du gør det, vender vi tilbage til senere i anmeldelsen. 

Funktioner

Da vi startede med at sige, at Shopify er en alt-i-en-løsning til dig, der ønsker at lancere din egen netbutik, var dette ingen joke. Shopify tilbyder en omfattende løsning, der er spækket med nyttige værktøjer, så vi vil nu tage et kig på nogle af de funktioner, der gemmer sig under motorhjelmen på denne platform. Som de fleste e-handelsbrugere ved, er adgang til data og enkle værktøjer vigtige for din succes. De følgende afsnit ser derfor nærmere på nogle af disse vigtige funktioner, som du bør være opmærksom på. 

SEO – Shopify har værktøjer, der giver dig mulighed for at bruge H-struktur, overskrifter og metatags, men når det er sagt, så er Shopify ikke den bedste til SEO. Platformen tilbyder faktisk værktøjer, der gør det muligt at prøve SEO, men de resultater, vi har set, er sjældent noget at prale af. Som et resultat sagde mange af dem, vi var i kontakt med, at de aktivt bruger SEM frem for SEO i deres marketingstrategi. Det vil dog være nyttigt at ændre metadata relateret til din netbutik, så produkterne vises korrekt i søgemaskinen. 

Analyse – Vi har tidligere nævnt vigtigheden af ​​data, når man driver en netbutik, og her leverer Shopify langt bedre. Afhængigt af, hvilken pakke (abonnement) du vælger, vil Shopify kunne generere en række nyttige rapporter til brug i den videre planlægning. Nogle af de ting, du kan få et overblik over med disse rapporter, er, hvilke produkter der sælger bedst, hvor dine kunder er, hvordan de har opdaget din butik og lignende oplysninger. Dette kan være nyttigt at vide, når du planlægger revision af marketingstrategi og SEM. Hvis du foretrækker at gøre dette selv, vil du også være i stand til at installere en Google Analytics-udvidelse til din Shopify-butik. 

Gavekort – En populær funktion i Shopify er gavekort. Her kan kunderne købe gavekort for et hvilket som helst beløb og derefter modtage et gavekort på mail. Dette kan være et glimrende produkt at promovere, når julen nærmer sig.

Rabatter – Salg og kampagner er en vigtig del af at drive en webshop, og med Shopify kan du nemt styre, hvilke koder du vil bruge. Giv fordele til loyale kunder eller gennem nyhedsbreve ved hjælp af enkle værktøjer. 

Digitale produkter – Shopify har en enkel proces til automatisering, når det kommer til køb og salg af digitale produkter. Dette giver dig mulighed for nemt at konfigurere din tragt og derefter lade platformen klare resten. 

Udvidelser / plugins – Shopify har sin egen markedsplads for eksterne udviklere, hvilket betyder, at du finder en række nyttige plugins, som kan integreres i din netbutik. Fordelen ved dette er, at alle tilgængelige applikationer er udviklet specifikt til Shopify, så her kan du trygt tilføje de ønskede funktioner. 

Editor – En af de ting, vi især godt kan lide ved Shopify, er deres enkle træk-og-slip-editor. Dette gør det muligt at lave en professionel hjemmeside helt uden at vide noget om kode eller design før. Det eneste, du skal gøre, er at vælge en af ​​de tilgængelige skabeloner på Shopify og derefter tilpasse den, som du ønsker. Så vælger du blot varer fra den tilgængelige oversigt og placerer dem, hvor du vil have dem. 

Færdige skabeloner – Ligesom med Wix, WordPress og andre platforme kan du vælge mellem et stort udvalg af færdige skabeloner hos Shopify. Dette giver dig mulighed for hurtigt at fastlægge rammerne for din netbutik og så bare lave enkle ændringer for at skræddersy dit design. Dermed behøver du ikke bekymre dig om placering og navigation på hjemmesiden, men du kan nøjes med at ændre farver, skrifttype og indhold i skabelonen. 1-2-3 så har du en helt ny netbutik klar til lancering inden for få timer. 

Kundeservice

Et andet punkt, Shopify har imponeret os med, er kundeservice. Vi er tidligere stødt på lignende platforme, der kun tilbyder skriftlig kundeservice og selvhjælpsartikler. Det gælder ikke Shopify! Nu er platformen så simpel, at de fleste sjældent vil få brug for kundeservice, men hvis behovet skulle opstå – så har du et bredt udvalg at vælge imellem. 

Først og fremmest kan du rådføre dig med det store bibliotek af videoer og vejledninger, som virksomheder tilbyder. Her finder du hurtige svar på de mest almindelige spørgsmål, samt nogle vejledninger, der kan løse problemer undervejs. 

Vil du derimod tale med en person hos Shopify, kan du gøre dette gennem en række forskellige kanaler døgnet rundt. Du kan vælge, om du vil chatte med kundeservice på live chat, Twitter, e-mail eller telefon. Dette er faktisk et af de bedre udvalg, vi er stødt på, så det er bestemt en stjerne i bogen for Shopify.

Sidst men ikke mindst tilbyder Shopify en række forskellige fora, hvor du kan rådføre dig med andre Shopify-brugere. Hvis du derimod bare vil lære mere om de forskellige muligheder, platformen tilbyder, kan vi anbefale, at du går på opdagelse i ‘E-commerce University’ – en uddannelsesplatform fra Shopify. 

Pris

Pris er et følsomt emne for mange, men her har Shopify tre enkle modeller. Hver model har sine egne funktioner og gebyrer, hvilket gør det nemt at opgradere, efterhånden som din onlinebutik og salget vokser. 

Nogle af de ting, du får inkluderet i alle pakker, er hosting, SSL-certifikat, ubegrænset antal produkter, lagerplads og båndbredde. Du kan også vælge at bruge en tredjepart til at behandle betalinger, men så vil Shopify opkræve et transaktionsgebyr i procent. Dette gebyr er højest på de overkommelige pakker (Basic Shopify) og vil være lavere, når du opgraderer. Hvis du derimod vælger at bruge Shopify som din betalingspartner, vil der ikke være gebyrer for transaktioner i din netbutik. 

De tre pakker kan du vælge imellem hos Shopify:

  • Basic Shopify: 29 USD/måned 
  • Shopify: 79 USD/måned
  • Shopify Advanced: 299 USD/måned

For dig, der skal i gang med din første netbutik, vil Basic være et godt udgangspunkt, men hvis du allerede har en lille omsætning, vil Shopify (79 USD/måned) være den løsning, du får mest ud af. Advanced er bedst til større netbutikker, der oplever et højt salg og har brug for stor båndbredde. 

Hvem er Shopify egnet til?

Shopify er en glimrende platform for dig, der ønsker at lancere din egen netbutik, men helst vil undgå administrativt arbejde med webhosting, udvikling og design. Med Shopify får du en enkel løsning, hvor alt er inkluderet, og forskellige skalerbare abonnenter, der gør det nemt at udvide din forretning over tid. Det bedste er, at hele Shopify-løsningen er på samme platform, hvilket betyder, at du ikke skal have med mere end én partner at gøre. 

Det bedste af det hele er, at du kan få en onlinebutik op at køre inden for få timer ved blot  at drage fordel af Shopifys enkle hjemmesideprogram. Når det er sagt, skal du være opmærksom på, at du er tæt knyttet til Shopify-platformen med få muligheder for at skifte leverandør undervejs. Det betyder, at du bør grundigt overveje, om det er en platform, du vil benytte dig af på længere sigt, inden du eventuelt binder dig til et dyrere abonnement. 

Når det kommer til virksomheder, vil vi sige, at Shopify er lige så velegnet til dig, der driver en lille netbutik, som en større virksomhed. Det skyldes, at platformen er meget fleksibel, og du nemt kan udvide med de nødvendige funktioner, du har brug for. På den måde kan du hurtigt bygge både frontend og backend skræddersyet til din virksomhed, hvilket gør det muligt at tilpasse platformen til din virksomhed, ikke omvendt. 

Sammendrag

Shopify er en fleksibel og innovativ webshop-løsning, der gør det utrolig nemt at lancere din egen webshop. Dette er en alt-i-én-løsning, hvilket betyder, at du får alt fra hosting og SSL-certifikat til design og betalingsstyring inkluderet i den samme pakke. De tilbyder deres tjeneste i tre forskellige pakker: Basic, Shopify og Advanced – så her er løsninger til virksomheder i alle størrelser. 

En af de ting, der har gjort Shopify så populær hos virksomheder og privatpersoner, er, at du ikke har behov for en designer til at udvikle en netbutik, der ser meget professionel ud. Det eneste, du skal gøre, er at finde skabelonen fra det udvalg, du ønsker, og derefter tilpasse den ved hjælp af Shopifys træk-og-slip-editor. Dermed kan du have en netbutik klar på få timer, helt uden at skrive kode eller bruge penge på en designer. 

Vores endelige konklusion vedrørende Shopify er således, at dette uden tvivl er en god platform, men man bør kende de forskellige begrænsninger, før man træffer et endeligt valg. Det har vi kigget nærmere på i denne anmeldelse, så forhåbentlig har du nu et bedre grundlag for at træffe netop denne beslutning.

PRØV GRATIS