Anmeldelse af Namecheap

Med over 14 millioner registrerede domæner og 20 års erfaring kan man sige, at Namecheap er en veletableret spiller på markedet. Det, der startede som en simpel domænenavnsregistrator, har over tid udviklet sig til en omfattende udbyder af webhosting, domæner, hjemmesideprogram og CDN-tjenester. Som navnet antyder, er tjenesten blandt de mest overkommelige på markedet, men betyder det nødvendigvis, at den også er blandt de bedste?

Det er præcis, hvad vi vil finde ud af gennem vores Namecheap-anmeldelse. Her har vi samlet alt, hvad du behøver at vide om denne amerikanske registrartjeneste, samt hvem den kan være relevant for.

Gad vide, om Namecheap er tjenesten til din næste hjemmeside? Læs videre og find svaret nu!

Fordele og ulemper med Namecheap

Fordele

  • Gratis hjemmesideprogram

  • 30-dages pengene-tilbage-garanti

  • Stort udvalg af tjenester

Ulemper

  • Ingen telefonsupport

  • Masser af fristende tilbud

  • Meget enkelt dashboard

Brugervenlighed

Historien om Namecheap startede for mere end 20 år siden, og i dag er virksomheden registrator for mere end 14 millioner domæner. Visionen har været klar siden starten – de vil tilbyde en billig tjeneste med alt relateret til webhosting og domænenavne. Her er de uden tvivl kommet godt frem, men det ser også ud til, at det er sket på bekostning af andre tjenester. 

Namecheaps platform er meget standard, og vi kan nok gå så langt som til at sige, at den til tider er lidt for simpel. Her får du adgang til et meget forenklet dashboard, når du logger ind, som får selv tjenester som GoDaddy og DomæneShop til at virke avancerede. Når det så er sagt, kan du hurtigt spare mange penge, hvis du er villig til at se bort fra det lidt simple design. 

Virksomheden tilbyder meget konkurrencedygtige priser, hvilket vi vil vende tilbage til i et senere punkt i denne anmeldelse. De har også omfattende kundeservice og en blog, der opdateres jævnligt. Her finder du et stort udvalg af guides og informative artikler, der kan gøre det meget nemmere at få svar på dine spørgsmål. 

Funktioner

Når det kommer til funktionalitet, har Namecheap lidt af hvert at byde på. Virksomheden er måske startet som en simpel registrator for domænenavne, men de har udvidet deres sortiment markant siden da. Du vil stadig finde et godt udvalg af hostingtjenester fra det helt basale til dedikerede servere hos Namecheap. Udover dette vil du også kunne bruge deres hjemmesideprogram, netbutiksmoduler og SEO-værktøjer. 

Udover dette finder du alle de typiske funktionaliteter såsom domænenavnsregistrator, e-mail-hosting og diverse certifikater. Inden du går videre, er der dog noget, du bør bemærke. Virksomheden gør aktivt brug af attraktive tilbud, som kan føre til, at du hurtigt kommer til at opleve voldsomme prisstigninger på andet og tredje år som kunde. Sørg derfor for at tjekke dette, inden du ender med en tjeneste, der koster mere, end den smager. 

Kundeservice

Kundeservice er ofte et skuffende punkt hos registratorer, men Namecheap tilbyder et mere end tilfredsstillende udvalg på dette område. De har ikke telefonsupport, men de tilbyder 24/7 kundeservice via både e-mail og en chat-baseret løsning. Derudover har de et stort udvalg af selvhjælpsartikler til dig, der foretrækker at finde ud af tingene selv. Der burde derfor være mere end et godt nok udvalg til langt de fleste. Noget, vi især sætter pris på, er, at du ikke behøver at lede efter “kontakt os”-siden på Namecheap. Kundeservice er direkte opført i dit cPanel, så du altid har kundeservice lige ved hånden. 

Pris

Hvis vi virkelig skal finde noget at kritisere hos Namecheap, så må det være prisen. Her får du ekstremt gode priser det første år, men derefter skrues der kraftigt op. Virksomheden gør aktivt brug af typiske lokketilbud – lidt ligesom vi har set hos One.com i tidligere anmeldelser. Du bør derfor sikre dig, at du tjekker den faktiske pris, inden du binder dig til et løbende abonnement. Nu er Namecheap langt fra dyrt – selv efter prisspringet, men det er godt at tjekke, hvad du kommer til at betale fremover. 

Hvem er Namecheap velegnet til?

Namecheap er perfekt til dem, der skal lancere en hjemmeside til dit projekt – eller blot ønsker en billig registrator til en større samling af domæner. Her får du fornuftige priser, gode servere og ikke mindst et mere end tilfredsstillende udvalg hos kundeservice. Det eneste, der er godt at vide, er, at du skal være forberedt på en ret simpel platform, da deres cPanel hurtigt kan føles nøgent. 

Sammendrag

I denne anmeldelse har vi kigget nærmere på den populære registrator Namecheap, og hvad de har at tilbyde deres kunder. Her får du uden tvivl nogle af de mest prisvenlige domæner og webhosting på markedet, men det er vigtigt at bemærke, at det kun gælder det første år. Har du et stramt budget, kan det selvfølgelig være en fordel, men ønsker du mere stabile udgifter, vil Domæneshop, Wix og GoDaddy nok være bedre alternativer. 

PRØV GRATIS