Anmeldelse af MailChimp

Fordele og ulemper MailChimp

Fordele

  • Omfattende rapportering

  • Generøse freemium-løsninger

  • Stort udvalg af skabeloner

Ulemper

  • Kan være dyrt ved store e-mail-udsendelser

  • Ingen mulighed for gratis planlægning af udsendelser

Når du tænker på e-mail-systemer, er MailChimp ofte det første, du tænker på. De var tidligt ude med at lancere en brugervenlig platform til e-mailautomatisering, men virksomheden har også gennemgået nogle store forandringer de seneste år. De blev blandt andet opkøbt af virksomheden Intuit for blot et par år siden – det har indtil videre ikke ændret på deres løsning, men det kan snart ligge i kortene. 

I denne anmeldelse vil vi derfor se nærmere på, hvad MailChimp har at tilbyde sine brugere, samt hvem denne løsning er bedst egnet til. Vi vil blandt andet se på pris, funktionalitet og kundeservice som nogle vigtige faktorer, du bør overveje, inden du vælger platform. 

Overvejer du at bruge MailChimp til din virksomhed? Læs vores anmeldelse for at se, hvad de har at tilbyde. 

Brugervenlighed

Der er næppe tvivl om, at MailChimp er en fremragende løsning til markedsføring og nyhedsbreve, men det er langt fra den enkleste tilgængelige løsning på markedet. Tværtimod kan det være lidt besværligt at sætte dine første mails op med MailChimp. Dette gjaldt især for automatisering, hvor vi faktisk endte med at kontakte kundeservice for at få hjælp. 

Når det er sagt, er de grundlæggende funktioner relativt nemme at have med at gøre. Gennem dit brugerpanel får du overblik over forskellige lister, kan sortere tilmeldinger og planlægge nyhedsbreve. Deres editor er også meget brugervenlig, så her kan du vælge en række skabeloner og så tilpasse, som du ønsker. 

Funktioner

Det er godt at bemærke, at MailChimp er et værktøj til inbound marketing. Du vil derfor finde lidt funktionalitet ud over landingssider, e-mail og automatisering. Dette er dog også helt i orden, da det netop er det, du betaler for, når du bruger MailChimp. Det første, vi testede, var deres editor – et princip, der faktisk minder lidt om hjemmesideprogrammer som Wix og Squarespace

Her kan du vælge en skabelon og derefter tilpasse den, som du ønsker. Træk-og-slip forskellige elementer for at tilføje udseende eller ændre teksten, der allerede er der. Konklusionen er, at enhver kan skabe et stilfuldt nyhedsbrev uden nogen særlig viden om kodning, design eller andet. 

MailChimp tilbyder også løsninger til landingssider og automatisering, men her var det lidt mere kompliceret at komme i gang. Vi forsøgte at automatisere e-mails, men resultatet blev, at vi måtte kontakte kundeservice til sidst. Der fik vi vejledning og nåede så hurtigt i mål. Tilsvarende var der på landingssider lidt knast ved brug af eksterne domæner (tilpasset URL), men kundeservice kunne også hjælpe os med dette. 

Kundeservice

Nu har vi allerede været i kontakt med kundeservice flere gange, så vi behøvede ikke lave nogen teoretiske problemstillinger til denne anmeldelse. På dette område tilbyder MailChimp 24/7 kundeservice på en chatbaseret løsning, hvilket var utroligt praktisk, nå vi ikke selv kunne finde svar på det, vi ledte efter. Det var ganske vist lidt af en ventetid for at komme i kontakt med en person, men når vi først kom igennem, fik vi al den assistance, vi havde brug for. 

I øjeblikket er kun engelsk kundeservice tilgængelig, hvilket kan gøre mere tekniske problemer lidt svære at forklare. Det kan derfor være en fordel at have noget viden eller sidde med løsningen foran dig, så du bliver guidet igennem de forskellige trin på en enkel måde. 

Pris

Prismodellen af MailChimp kan være lidt kompliceret, men det er også her, de adskiller sig fra mange af deres konkurrenter. De tilbyder en meget generøs freemium-version, hvilket betyder, at du kan bygge din e-mail-liste helt gratis i starten. Du skal muligvis acceptere et vandmærke i bunden af din e-mail, men det vil være en lille pris at betale for gratis adgang til systemet.

Men hvis du ønsker at opgradere til et betalt abonnement, starter dette ved $11 om måneden og går op til $270 om måneden. Disse priser er baseret på antallet af abonnenter du har, hvilket kan gøre MailChimp til en dyr mulighed for store e-mail-lister. Her kan ConvertKit eksempelvis tilbyde en mere enkel prismodel. 

Hvem er MailChimp egnet til?

MailChimp er velegnet til alle, der ønsker at lave inbound marketing og leder efter en alt-i-én løsning. Du får mulighed for at samle e-mails, organisere lister og sammensætte nyhedsbreve direkte i platformen. Især freemium-versionen kan være fremragende til små virksomheder og influencers, der gerne vil i gang med e-mails. 

Sammendrag

Denne anmeldelse har set nærmere på den populære tjeneste MailChimp, og hvem den er bedst egnet til. Vi har set på, hvad de tilbyder deres kunder, samt hvad du kan forvente at få for pengene. Endelig har vi set, hvordan det går i forhold til andre konkurrenter, og hvad det er bedst at bruge MailChimp til. 

PRØV GRATIS