Anmeldelse af Loom

Fordele og ulemper med Loom

Fordele

  • Hurtig og nem optagelse af din skærm

  • Videoer er øjeblikkeligt klar til deling

  • Lave omkostninger

Ulemper

  • Intet revolutionerende

  • Videoer er synlige for alle som udgangspunkt

I en hektisk hverdag passer et livemøde ikke altid lige godt, men der er stadig behov for kommunikation via video. Det er her Loom kommer ind som et godt alternativ til Zoom, Google Meets og andre løsninger, der kræver, at du sidder ansigt til ansigt. Loom giver dig mulighed for nemt at optage videoer med både lyd og billeder, som modtageren så kan se, når de har mulighed for det.

Dette kan være et særligt nyttigt værktøj, hvis du arbejder på tværs af kanaler eller skal vise noget på skærmen, men ikke kan finde et passende mødetidspunkt. Loom er integreret med en række forskellige applikationer (bl.a. Slack) hvilket gør det utrolig nemt at sende de færdige snippets til den pågældende modtager. 

For at finde ud af mere om denne applikation satte vi os ned for at teste det og kom med denne samlede anmeldelse af Loom. Læs videre for at finde ud af mere om dette nyttige værktøj, og hvem vi anser det for egnet til. 

Brugervenlighed

Loom er et fremragende værktøj for dem, der gerne vil i gang hurtigt. Vi afsluttede registreringsprocessen på få sekunder ved at gå til deres hjemmeside. Her kan du vælge at oprette en konto med din eksisterende Google, Slack, Apple, SSO eller e-mailadresse. Så download blot applikationen og giv dem adgang til at optage på din enhed. 

Du får så et simpelt brugerpanel, der viser, hvilke enheder Loom optager fra. Det er også her, du vil starte og stoppe din optagelse. Du kan vælge, om du vil optage et bestemt vindue, eller om du vil vise hele din skærm. Dette er lagt op på en overskuelig måde, der blot sikrer, at du kun viser det, du har tænkt dig at vise. 

Ud over dette er der få komplicerede funktioner forbundet med Loom. Selve optagelsen var problemfri og fungerede uden at overbelaste pc’en (som det kan ske med mere krævende software). Vi vil derfor gerne sige, at vi er meget tilfredse med funktionaliteten i Loom, og det er en utrolig nem software at sætte op. 

Funktioner

Hvad funktionalitet angår, er der ikke så meget at tale om vedrørende Loom. Dette er simpelthen en platform, der giver dig mulighed for at optage din skærm med eller uden webcam. Du kan selvfølgelig styre, hvilke programmer eller vinduer du vil have det til at optage, men ud over dette er der lidt tilpasning, du kan lave undervejs. 

Netop det gør det svært at finde et sammenligningsgrundlag for Loom. Vi kunne fremhæve Asana, Slack, Monday.com eller lignende – men disse tilbyder langt mere end blot optagelse, hvilket gør en reel sammenligning svær. 

Vores bedste udgangspunkt er derfor, at Loom er velegnet til skærmoptagelse, men du skal ikke have brug for andre funktionaliteter end dette. I arbejdssammenhæng kan dette være glimrende for dem, der skal til at oprette uddannelse eller lignende for nye medarbejdere, og dermed ønsker at lave en række instruktionsvideoer. 

Kundeservice

Loom har taget udgangspunkt i en model, hvor deres vidensbase er i centrum. Dette er lagt op på en meget navigationsvenlig måde, hvilket gør det nemt at finde forskellige guider undervejs. Vi foretrækker dog muligheden for at komme i kontakt med et menneske, så vi satte os for at finde deres kundeserviceafdeling. 

Her havde Loom ikke meget andet at vise end et ticket-system. Nederst i videnbasen finder du en Contact us-knap, som fører dig til en formular. Her skal du oplyse, hvad du ønsker assistance til og derefter udfylde de forskellige rubrikker. Der er med andre ord ingen direkte måde at komme i kontakt med Loom på, og du skal vente på svar. 

Pris

Noget af det, der har gjort Loom svære at sammenligne, er det faktum, at de koster det samme som Slack, Dropbox, Asana og andre platforme, der har langt mere funktionalitet. De tilbyder en gratis version, men denne er begrænset til 25 videoer på op til 5 minutter. For de fleste virksomheder vil det derfor være realistisk at tro, at du skal gå efter Business plan, som koster $8 om per måneden per bruger. 

Hvem passer det til?

Hos Loom var det en svær beslutning at tage, men løsningen har uden tvivl sin anvendelse. Loom er især nyttigt for virksomheder, hvor man visuelt skal vise noget, men ikke har mulighed for at holde løbende møder. Det kan fx være træningsmoduler for nyansatte eller lignende – hvor nogen kan optage et forløb med Loom, og modtageren så kan se videoerne, når de har mulighed for det. 

Sammendrag

Loom er et letanvendeligt værktøj, der giver dig mulighed for at optage din skærm og derefter dele videoer i forskellige kanaler. Fordelen ved dette i forhold til traditionelle skærmoptagelser er, at videoerne er klar til deling, så snart de er blevet gemt. Du skal derfor ikke behandle, uploade og administrere redigeringen af materialet, før du kan dele det. 

PRØV GRATIS