Anmeldelse af Grammarly

Fordele og ulemper med Grammarly

Fordele

  • Automatiske rettelsesforslag undervejs

  • Virker til både Google Documents og Word

  • Giver dig mulighed for at køre et plagiatcheck gratis

Ulemper

  • Kun tilgængelig på engelsk

  • Lidt høj pris

  • Ikke optimalt at skrive direkte i Grammarly

Du har måske set en af Grammarlys innovative reklamer, mens du surfede på nettet? Denne applikation har taget stavning til et nyt niveau med sin integrerede applikation, men er den virkelig så god, som den hævder? Det er ingen hemmelighed, at Grammarly er blevet et must-have for mange engelsksprogede forfattere, men hvad får du egentlig for pengene?

I denne artikel kommer vi til bunds i, hvad Grammarly har at tilbyde, samt hvem det er bedst egnet til. Inden vi går i gang, er det godt at bemærke, at det i øjeblikket ikke er tilgængeligt til dansk, hvilket betyder, at det kun vil være en relevant ansøgning for dig, der skriver på engelsk. 

Klar til at finde ud af mere om Grammarly? Så læs bare videre!

Brugervenlighed

Grammarly er strengt taget en udvidelse, som du næsten ikke lægger mærke til, når du er på tablet, Mac eller pc. Selve platformen er utrolig nem at bruge, og det er sjældent, du vil have noget med den at gøre i det daglige. Grammarly fungerer på den måde, at den undersøger tekst i det dokument, du arbejder på, så du ikke behøver at have Grammarlys eget program åbent. 

Vi var meget tilfredse med, hvor nemt det var at komme i gang med Grammarlys løsning. Det eneste, du skal gøre, er at tegne et abonnement på deres hjemmeside og derefter downloade applikationen. Log endelig ind med din brugerprofil, og Grammarly er klar til brug. 

Når du skriver på engelsk, vil Grammarly automatisk markere ord i forskellige farvekoder – eller komme med forslag til ændringer af sætninger. Du kan også indstille, hvor formelt dit sprog skal være, og Grammarly vil komme med de bedste forslag baseret på dette. For danskere, der skriver engelsk i arbejdssammenhæng, kan dette være et glimrende værktøj, der sikrer, at du får det rigtige sprog. 

Funktioner

Vi har selvfølgelig kigget på funktionaliteten i Grammarly, men ved første øjekast kan dette ligne et ret simpelt skriveprogram. Vi blev derfor meget imponerede, da vi dykkede lidt dybere ned i det og dermed opdagede, hvilke muligheder der findes i softwaren. Mange af disse funktioner kræver, at du har dokumentet direkte i Grammarly frem for Word eller Google Documents, men du kan hurtigt og nemt kopiere tekst over. 

Den første og mest åbenlyse funktionalitet i Grammarly er stavekontrol. Denne funktionalitet er tilgængelig både i Grammarly og udenfor, så længe programmet er aktivt. Vælger du derimod at arbejde i Grammarly direkte, får du adgang til flere funktionaliteter. 

Grammarly tilbyder blandt andet en integreret plagiatkontrol, som betyder, at du kan scanne forskellige dokumenter for ligheder fundet online. Du kan også få hjælp til at ændre formuleringer eller omskrive direkte i platformen. Herefter vælger du, hvor formel en tekst du ønsker, så kommer Grammarly selv med forslag til, hvad der bør ændres. 

Kundeservice

Grammarly tilbyder selvfølgelig kundeservice til sine kunder, men her må man ofte vente lidt. Virksomheden bruger kun en chatbot og et videncenter til forespørgsler. Hvis du derimod vil chatte med et menneske, skal du oprette en ticket, som Grammarly lover at besvare inden for 48 timer. Vi har undersøgt, hvad der findes i deres videncenter, og der er næppe tvivl om, at tjenesten er baseret på, at man selv finder svarene.

Indholdet er bestemt godt designet og let at læse, men vi havde nok foretrukket, at de også havde en chat-baseret løsning. Deres chatbot kan svare på en del simple spørgsmål, men efter at have presset os igennem utallige muligheder, blev det bare lidt irriterende. Vi forsøgte at komme i kontakt med et menneske gennem chatten, men så tilbyder chatbotten kun at oprette en forespørgsel på dine vegne. 

Pris

Hvis du ønsker fuld funktionalitet i Grammarly, skal du betale et årligt abonnement. Det er ikke muligt at betale månedligt – men årsfakturaer koster ikke meget. Prisen for et fuldt abonnement er $144 om året, hvilket svarer til omkring 1.100 kr.. For de fleste aktive forfattere vil dette være en overkommelig pris, men hvis du kun vil bruge Grammarly i din fritid, er prisen temmelig stejl. 

Hvem er Grammarly egnet til?

Vores vurdering er, at Grammarly kan være et godt værktøj for alle, der aktivt skriver engelske tekster. Det kan være i forbindelse med uddannelse, lave en hjemmeside, arbejde eller blot for at sikre kvaliteten af private e-mails. Programmet fungerer som en simpel udvidelse, hvilket betyder, at du ikke skal tænke på, at du rent faktisk har det aktivt. 

Sammendrag

Grammarly er et simpelt tekstprogram, der sikrer stavning på engelsk. Den kan installeres på langt de fleste enheder, men fungerer også som en udvidelse i din browser. På denne måde kan du nemt få stavning i mails, Google-dokumenter, Word og andre skriveprogrammer uden at skulle åbne Grammarly hver gang. 

PRØV GRATIS