Anmeldelse af Fiverr

Fordele og ulemper med Fiverr

Fordele

 • Let at finde freelancere

 • Stort udvalg af ydelser

 • Hurtig levering

 • Omkostningseffektivt for virksomheder

 • Køberbeskyttelse

Ulemper

 • Mange uerfarne freelancere

 • Stor variation i kvalitet

 • De bedste har ofte lang ventetid

 • Svært at verificere arbejde

 • Ændringer koster gerne ekstra

Fiverr er en amerikansk handelsplatform, der gør det nemt for virksomheder at ansætte freelancere på kontraktbasis. Du kan frit vælge de ydelser, du har brug for på platformen, og finde den bedste freelancer til din opgave. Det, der har gjort Fiverr så populær til outsourcing af kreativt arbejde, er, at det er hurtigt og nemt at finde freelancere.

Mange virksomheder har brug for mindre ydelser, men de har ikke mulighed for at ansætte nogen internt til at udføre dette job. Det er her, freelancere kommer ind i billedet som en nyttig ressource, og Fiverr er den største hjemmeside for sådant arbejde.

Forskellen mellem Fiverr og andre freelanceplatforme er, at sælgere skal promovere deres ydelser på platformen. Dette giver dig mulighed for hurtigt og nemt at søge efter den ønskede ydelse, gennemgå porteføljer og vælge freelancere.

Brugervenlighed

Når det kommer til brugervenlighed, er Fiverr en meget intuitiv og brugervenlig hjemmeside. Det er nemt at finde de forskellige ydelser, du har brug for, og du kan nemt sortere forskellige freelancere fra. Meget af arbejdet foregår på platformen, hvilket igen giver dig som køber bedre beskyttelse mod svindel og useriøse freelancere.

Det, vi især godt kan lide ved Fiverr, er tilgængeligheden af ​​tusindvis af kreative freelancere efter en registreringsproces, der kun tog et par minutter. Første gang du bruger Fiverr, skal du vælge, om du vil være køber eller sælger, men så kommer du hurtigt i gang.

Når du har oprettet din profil, kan du begynde at ansætte så mange freelancere, du kan – og her er noget, vi hurtigt bemærkede som en fordel ved Fiverr. Vi har tidligere testet forskellige platforme som Upwork og Freelancer.com, men her skal du gennemtrawle hundredvis af freelancere og annoncer for at finde den rette til din opgave. Det undgår du med Fiverr, da de giver dig mulighed for at filtrere din søgning efter en række kriterier.

Et bedre profilsystem

Når man skal finde freelancere, er det vigtigt at have en enkel og overskuelig måde at gennemskue potentielle kandidater. Dette var noget, vi savnede hos Upwork, men Fiverr leverer langt bedre på netop dette område. De har et intuitivt salgssystem, der rangerer de forskellige brugere ud fra erfaringer, feedback og leveret arbejde.

Derudover får du et overblik over brugbar information, såsom hvor en freelancer befinder sig, gennemsnitlig svartid, hvor længe de har været på platformen og muligheder for at gennemse deres portefølje. Alt dette kan findes på hver enkelt profil, der er synlig på alle job, der er opført på Fiverr.

Rangering af freelancere på Fiverr

En af de ting, der gør det nemt at finde erfarne freelancere hos Fiverr, er deres rangering af profilerne. Det er det, de har kaldt sælgerniveauet og er en opsummering af, hvordan en sælger har leveret på tidligere opgaver. Du vil altid se, hvilket salgsniveau en freelancer er ved siden af ​​deres brugernavn. Brug af denne rangering kan være meget tidsbesparende, idet du hurtigt kan udelukke de mest uerfarne freelancere fra din søgning.

Hurtigt opsummeret er salgsniveauet baseret på tilfredshed, servicekvalitet og leveringstid. Nedenfor finder du en oversigt over de fire forskellige niveauer, der er tilgængelige på Fiverr.

 1. Ny sælger – Dette er det første niveau, hvor alle freelancere på Fiverr starter. Dette er et tegn på, at en freelancer har været på platformen i mindre end 60 dage og ikke har leveret meget arbejde endnu.
 2. Niveau et-sælger – Det første skridt, en freelancer vil opnå, når de begynder at levere arbejde, er Level One. Det betyder, at en freelancer har været på platformen i 60 dage og leveret mindst 10 succesfulde opgaver.
 3. Niveau to-sælger – Når en freelancer har været mere end 120 dage på Fiverr og leveret mindst 50 succesfulde opgaver til deres kunder, vil de opnå niveau to-sælgerstatus på deres profil. Det er mere etablerede freelancere, der har leveret et godt kvalitetsarbejde.
 4. Topplaceret sælger – Topniveauet af freelancere hos Fiverr er topbedømt. Det er freelancere, som har været på platformen i mindst 180 dage og med succes leveret mere end 100 ordrer til en værdi af mindst $20.000 (cirka 180.000 kroner). Dette er de mest pålidelige og erfarne sælgere, du finder på Fiverr.

Funktioner og tjenester

Fiverr er primært en handelsplatform, der forbinder freelancere med potentielle købere, men du vil også finde en række nyttige funktioner tilgængelige på deres hjemmeside. Det er primært funktioner, der vil gøre det nemt at købe ydelser på Fiverr, samt som har til formål at beskytte købere mod skruppelløse aktører, der måtte have snydt sig ind på platformen.

Måske har du allerede testet Fiverr før eller overvejet en lignende platform? Ud fra vores egen erfaring ved vi, at både kommunikation og escrow-betalinger er helt afgørende at tilbyde. Desværre er der en del skruppelløse aktører på sådanne platforme, hvilket øger vigtigheden af ​​at kunne styre, hvordan et job skal godkendes til betaling.

Her har Fiverr et smart system, der gør det muligt at modtage arbejdet, vurdere det og så få det gjort færdigt, inden du skal betale for en opgave. Nedenfor kan du se mere om, hvordan en typisk mission på Fiverr foregår.

Sådan bestiller du et job på Fiverr

 1. Du ansøger om den ydelse, du ønsker at købe hos en freelancer på Fiverr.
 2. Når du har fundet den freelancer, du vil arbejde med, skal du vælge den “pakke” eller den ydelse, der passer bedst til dine behov. De fleste kan godt lide at tilbyde forskellige priser baseret på, hvor omfattende og detaljeret arbejde du ønsker udført.
 3. Ved at vælge en pakke bliver du bedt om at oplyse de detaljer og ønsker, du har i forbindelse med din ordre – måske har du nogle inspirerende forslag, freelanceren kan bruge i arbejdet?
 4. Så begynder freelanceren at arbejde på din ordre. Hvor lang tid du skal forvente, vil fremgå af den aktuelle opgave.
 5. Når arbejdet er udført, vil du modtage en besked fra Fiverr om, at freelanceren har uploadet indhold, der kræver din godkendelse. Det er her, du kan se resultatet af jobbet og bede om eventuelle ændringer.
 6. Når du er tilfreds med et udført arbejde, er det tid til at godkende arbejdet. Når du gør dette, betaler Fiverrs platform for jobbet, og freelanceren modtager betalingen fra dig.

Kommunikation på hjemmeside og e-mail

Alle, der før har prøvet at købe noget online, ved, hvor vigtig kommunikation er. Sælgere skal have mulighed for at stille spørgsmål undervejs, men det er også vigtigt, at du som køber kan komme i kontakt med den relevante freelancer, hvis du har brug for dette. Her tilbyder Fiverr en bekvem chat med mulighed for at sende beskeder, filer og mere mellem brugernes platform. Det er også muligt at foretage videoopkald via platformen.

På denne måde kan du kommunikere med forskellige parter involveret i dit projekt, dele udkast og filer sikkert eller anmode om ændringer undervejs, hvis det er nødvendigt. Al kommunikation på Fiverr er krypteret og kun tilgængelig for de brugere, der er involveret i opkaldet.

Kundeservice og andre løsninger

Som køber på Fiverr har du to muligheder for at komme i kontakt med kundeservice – e-mail og Køberhjælp. Begge dele står til rådighed for at hjælpe dig med købet, men de kan også fungere som en hjælp i tilfælde af uoverensstemmelser mellem dig som køber og sælger på platformen.

Selvom der er kundeservice på hjemmesiden, er de svar, vi fik på vores henvendelser, meget forskellige. Nogle kundeservicemedarbejdere svarede informativt og gjorde arbejdet lettere, men vi oplevede også, at forespørgslen kun blev markeret som “løst”, uden at vi overhovedet fik noget svar.

For en platform, der kun fungerer som mellemled mellem virksomheder og talenter, vil vi nok sige, at dette ikke er helt godt. Vi har tidligere kontaktet kundeservice hos Upwork som altid gav gode svar på både mail og chat, hvilket Fiverr desværre skuffer.

Det burde være et minimumskrav, at kundeservice er interesseret i at hjælpe en kunde på deres platform, men det ser desværre ud til, at tid til at løse forespørgsler var vigtigere end rent faktisk at hjælpe. Nu var vi kun i kontakt med to forskellige rådgivere hos Fiverrs kundeservice, og som nævnt var der stor forskel på de svar, vi fik.

Vi er derfor ikke i tvivl om, at der er seriøse kundeservicemedarbejdere, der gerne vil hjælpe, men det kan være klogt for Fiverr at gennemgå sin egen tjeneste for at øge gennemsnitskvaliteten her lidt ekstra. Dette trækker vores Fiverr anmeldelse lidt ned, men alt i alt er det stadig en god tjeneste, du får meget igen ved at bruge.

Priser for arbejde på Fiverr

Der er stor prisforskel på forskellige ydelser på Fiverr, og det er ofte freelancere selv, der sætter prisen på deres ydelser. Derfor er det måske ikke så mærkeligt, at sælgere med topbedømt status kræver højere priser, end en ny freelancer kan gøre.

Det er vores erfaring, at prisen ofte vil afspejle kvaliteten af ​​arbejdet, men der er altid noget, du bør tjekke på forhånd. Vi kiggede os om efter en freelancer til et dansk projekt, og flere aktører forsøgte at sælge ydelser til høje priser – uden at de havde gode anmeldelser eller topbedømte status.

For købere er det derfor vigtigt at se på tidligere tilbagemeldinger på udførte opgaver, og derefter finde de bedste til det arbejde, du skal udføre. Vi fandt flere job, der var prissat til så lidt som $ 5 (en Fiverr – haha), men også andre, der kunne tilbyde tjenester for op til $ 1.000.

Der er med andre ord gode muligheder for hjælp til alle budgetter på Fiverr, men du skal tage højde for, at pris og kvalitet på et projekt ofte hænger sammen. Til mindre krævende arbejde kan det være værd at give en ny freelancer en chance på jobbet, men hvis du kræver høj kvalitet, vil vi nok betale lidt ekstra for salgsniveau 2 eller topbedømte talenter.

Hvem passer Fiverr til?

Fiverr er en fremragende platform for dig, der vil tilbyde tjenester online, eller skal finde gode freelancere til en god pris. Dette kan især være relevant for små og mellemstore virksomheder, der ikke har mulighed for at betale store marketingbureauer for assistance, men alligevel ønsker at få produceret indhold og lignende tjenester. Der er flere, der tilbyder at skrive på dansk, og de fleste af disse har gode referencer fra tidligere arbejde.

Igen er det vigtigt at bemærke, at der er store forskelle på dem, der ønsker at sælge deres ydelser, men du kan stadig finde hjælp til det, du skal bruge til en god pris. For så lidt som $ 5, er der lidt galt, der kan ske, hvis du vil give nogen en chance for at skrive godt.

Jeg vil også understrege, at Fiverr er et glimrende udgangspunkt for dig, der vil tilbyde hjælp til at skrive online. Mange har startet deres karriere som freelancere på lignende platforme både i Danmark og rundt om i verden. Det er også blevet langt mere almindeligt at bruge andre til at skrive tekster, der bruges i både markedsføring og på hjemmesider. Dette kan være en stor hjælp for dig, der gerne vil levere tekster online, men ikke får svar på opslag.

Bonustips

Uanset om du allerede har et projekt planlagt eller bare vil udforske mulighederne derude, vil Fiverr være et fantastisk sted at bruge. Her kan du nemt komme i kontakt med skribenter og andre freelancere, der tilbyder alle former for kreative tjenester (hvilket selvfølgelig er lovligt).

Som tidligere freelancer på tjenester som Fiverr har jeg to bonustips til dig, der måske overvejer at bruge mere freelancearbejde på dine projekter:

 1. Der er allerede en række veletablerede profiler på Fiverr, men du kan spare meget på at give en ny freelancer en chance. Mange mennesker har kun brug for en mulighed for at vise, hvad de tilbyder, og er derfor villige til at tilbyde lavere priser end andre i Danmark.
 2. Læs feedback fra andre med et gran salt. Desværre er der nogle useriøse aktører, der bruger tjenester som Fiverr til at finde billig arbejdskraft, men som ikke giver seriøs feedback efterfølgende.

Konklusion

I vores Fiverr-gennemgang har vi konkluderet, at Fiverr er en fremragende platform at bruge til dine projekter, og du kan spare mange penge ved at vælge gode freelancetalenter frem for at ansætte nogen internt. Der er tusindvis af talenter hos Fiverr, som tilbyder alle former for kreative tjenester med god kvalitet.

PRØV GRATIS