Anmeldelse af Asana

Fordele

  • Fleksibelt og moderne design

  • Fornuftig gratisversion

  • Tidslinjer gør det let at planlægge

Ulemper

  • Ikke ideel til grafisk arbejde

  • Koster mere end konkurrenterne

Når man skal samarbejde i teams, er det vigtigt, at alle har forståelse for, hvor projektet står, hvem der skal gøre hvad, og ikke mindst hvornår noget skal gøres. Her kommer Asana ind i billedet som et populært valg blandt produktivitetsentusiaster over hele verden. Det er dog vigtigt at bemærke, at Asana ikke er et komplet projektstyringsværktøj. Du finder nemlig ikke budgettering, RMT-værktøj eller dyr tracking som en del af Asanas platform.

Tværtimod er Asanas stærke side knyttet til arbejdsstruktur og flow i opgaver. Her tilbyder de flest visuelle værktøjer, som gør det enkelt at kortlægge hvem-hvad-hvorfor, selv til større projekter. Nu findes der ingen direkte konkurrent til det, som Asana tilbyder, men hvis vi skulle fremhæve de mest relevante udfordrere, skulle det være Basecamp, Airtable og Wrike.

Så spekulerer du på, om dette er løsningen for dit team eller ej?

Foredele og ulemper med Asana

Brugervenlighed

Formålet med at bruge et program som Asana er at gøre opgaver lettere at holde styr på. Så det siger sig selv, at programmet skal være meget brugervenligt, ellers vil meget af formålet med hele opgaven forsvinde. Når det kommer til Asana, må vi oprigtigt sige, at vi sad lidt fast, da vi først skulle prøve platformen.

Det var sandsynligvis vores egen skyld, men så er sandsynligheden også stor for, at andre får den samme oplevelse. Selve platformen er nemlig meget brugervenlig, men du skal tage dig tid til at gennemføre Asana Academy, før du begynder. Vi forsøgte at oprette nogle projekter uden at have gjort det før, og resultatet var i bedste fald middelmådigt.

Den har et relativt simpelt design, men når der er en masse funktionalitet pakket på en lille platform, bliver det lidt vanskeligt at finde. Men da vi først forstod, hvordan tingene hang sammen, var det let at bruge Asana til både overblik og uddelegering af opgaver.

Funktioner

Som vi allerede har nævnt, er der en masse funktionalitet pakket på Asanas platform. Det handler ikke kun om at lave tidslinjer for projekter, men også at holde styr på alle de underliggende opgaver. Du kan tilføje så mange opgaver og delopgaver, som du selv ønsker per projekt, hvilket gør det lettere at holde styr på fremskridt.

Du vælger selv, om du vil have projektet lagt op på en tidslinje, eller om du foretrækker de klassiske lister med forskellige opgaver. Fordelen ved dette er, at større projekter ofte kan blive en rodet tidslinje, men at du derefter har mulighed for at tilpasse det, som du ønsker.

Før vi går videre, er det vigtigt at bemærke, at Asana er et rendyrket task management system. Det betyder, at du ikke finder funktionalitet til bogføring af omkostninger, timelister og lignende. Hvis du er på udkig efter dette, vil et system som Monday.com være bedre egnet, men også dyrere.

Kundeservice

At komme i kontakt med Asana kundeservice var ikke så let. Du skal gå til ressourcer, Support og derefter vælge I’m Having Trouble with … Det fører dig videre til en side, hvor du finder de forskellige kundeservicemuligheder hos Asana. Der er dog ingen direkte måde at komme i kontakt med Asana på, så du skal indsende en skriftlig henvisning. Ud over dette har de en AI-chatbot, men den var langt mere irriterende end nyttig. Vi forsøgte at komme i kontakt med nogen fra kundeservice via chat, men chatbot tilbyder kun at hjælpe med oprettelse af en ticket.

Når det er sagt, vil det være langt hurtigere at oprette en ticket end at prøve at navigere rundt på kundeservicesiden. Åbn bare chatten i bunden af ​​din skærm, og vælg contact support. Dette vil spare dig for en del tid og frustration i søgen efter svar fra Asanas medarbejdere.

Pris

Asana er lidt dyrere end tilsvarende systemer, vi har set på tidligere, men til gengæld tilbyder de deres kunder tre forskellige muligheder. Du kan vælge at prøve dig frem med Basic pakken, som er helt gratis, eller købe et betalingsabonnement, Premium ($10.99/måned) og Business ($24.99/måned).

Hvem passer Asana til?

Asana passer rigtig godt til dig, som ikke har brug for projektstyring, men bare ønsker fuld kontrol over uddelegering af opgaver. Her tilbyder Asana et glimrende værktøj, som giver dig mulighed for at gøre netop det. På den måde kan du uddelegere opgaver, lave tidslinjer og lignende opgaver på en innovativ og nem måde.

Opsummering

Asana er et udmærket task management system, som giver dig mulighed for at uddelegere opgaver til hele teamet. Her finder du alle de nødvendige opgaver, samt muligheden for at lave tidslinjer for forskellige opgaver.

PRØV GRATIS