Wix vs. Webnode: Få svaret på, hvilken tjeneste du skal prøve

Wix vs. Webnode

Tidligere skulle du kende både kodning og design for at lancere en hjemmeside, men sådan er det heldigvis ikke længere. I dag findes der en række såkaldte hjemmesideprogrammer, der giver dig mulighed for at lave din egen hjemmeside hurtigt og nemt. Det har dog ført til et nyt problem – nemlig hvilket af de utallige hjemmesidepogrammer skal man vælge? 

For de fleste vil valget stå mellem Wix og Webnode – to af de mest brugervenlige platforme at lave en hjemmeside med. Vores testere har tidligere testet begge disse grundigt, men aldrig stillet dem op mod hinanden. Det er det, vi vil forsøge at gøre i denne artikel for endelig at få et svar på spørgsmålet om, hvilken af disse der er bedst at vælge. 

Som udgangspunkt har vi forsøgt at lave de samme opgaver i begge programmer. På den måde kan vi hurtigere teste funktionalitet og se, hvordan de konkurrerer med hinanden. Vi ville gerne finde ud af, hvilken af disse der er det bedste alternativ, og resultatet af denne test finder du ved at læse videre. 

Wix vs. Webnode: en hurtig oversigt

Hvis du ikke har tid til at læse hele vores undersøgelse, har vi samlet de vigtigste punkter i tabellen nedenfor. 

KategoriWixWebnode
BrugervenlighedMed sin træk-og-slip-løsning er Wix uden tvivl et af de mest brugervenlige hjemmesideprogrammer på markedet. Webnodes løsning ligner Wix lavet til begyndere og tager kun et par minutter at sætte op. 
DesignWix kan friste med over 800 forskellige skabeloner, som du nemt kan tilpasse efter dine egne ønsker. Nu er nogle af disse ganske enkle, men du vil uden tvivl finde noget, der har potentiale. Webnode tilbyder et godt udvalg af minimalistiske designs, der ved hjælp af deres træk-og-slip editor nemt kan resultere i en professionel hjemmeside. Udvalget er ikke så stort som hos Wix, men til gengæld er de fleste designs mere moderne. 
Applikationer og udvidelserVia Wix App Market ® tilbyder Wix et stort udvalg af applikationer, der gør det muligt at tilføje funktionalitet til din hjemmeside. Webnode har derimod et noget begrænset udvalg af applikationer, men du finder, alt hvad du skal bruge. 
eCommerceVed at opgradere til eCommerce-modulet i Wix kan du hurtigt og nemt tilføje en funktionel webshop til langt de fleste Wix-skabeloner. Webnode har også sit eget modul til netbutikker, men dette er dyrere og lidt mindre funktionelt end Wix’s. 
BloggingWix har en funktionel editor, der giver dig mulighed for at skrive, redigere og tilføje forskellige elementer til dit indlæg. Sammenlignet med WordPress er denne ret begrænset, men den får helt sikkert arbejdet gjort. Webnode har sin egen editor til blogging, men her er det svært at tilføje videoer, billeder og andre elementer end tekst. Den er derfor lidt for begrænset i forhold til Wix. 
SEOWix SEO Wiz tager dig igennem alt, hvad du behøver at vide om SEO for at øge den organiske trafik til din hjemmeside. Webnode har en mere end god nok løsning, så du kan ændre meta, tags og beskrivelse for at øge din SEO-strategi. 
Behov for vedligeholdelseWix er en fuldt integreret platform, hvilket betyder, at virksomheden selv administrerer alle udvidelser og software. For dig som kunde betyder det, at du ikke skal administrere opdateringer på din hjemmeside. Ligesom Wix er Webnode en integreret platform, hvor du ikke skal tænke på vedligeholdelse. Din hjemmeside bliver automatisk opdateret, når der lanceres nye løsninger fra Webnodes udviklere. 
Kundeservice og hjælpWix tilbyder døgnåben kundeservice gennem en chatbaseret løsning, telefon, sociale medier og flere andre kanaler. Webnode tilbyder e-mail-support, samt et stort bibliotek af guider på forskellige sprog. Her halter de lidt efter, før de kan måle sig med Wix. 
PrisWix tilbyder otte forskellige abonnementer inklusive en gratis version. Dette gør platformen skalerbar og nemmere at tilpasse til forskellige budgetter. Webnode tilbyder en lignende model og prisklasse til, hvad Wix gør på dette punkt. Her får du en forholdsvis simpel skalering, der kan opgraderes undervejs.
Vil du prøve det selv?Prøv Wix GratisPrøv Webnode Gratis

Brugervenlighed

Når vi taler om et hjemmesideprogram, er brugervenlighed ofte det vigtigste punkt. Det skyldes, at brugerne ofte skal lave deres første hjemmeside, hvilket også kræver et funktionelt – men enkelt værktøj. Vi har derfor udsat både Wix og Webnode for vores testpanel, og her var tilbagemeldingen klar. 

Begge platforme tilbyder en fremragende tjeneste baseret på en træk-og-slip-mekanisme til design af websteder. Wix er dog betydeligt mere fleksibel i forhold til design og rammer, så her vandt Wix knebent over Webnode i forhold til brugervenlighed. 

Design

Begge platforme er baseret på, at forskellige skabeloner skal bruges som grundlag for videre design. Her kan Wix henvise til mere end 800 forskellige skabeloner, mens Webnodes er langt mere begrænset. Nu er det rigtigt, at mange af Webnodes er ret minimalistiske og derfor kan fungere godt som ramme, men vi foretrækker Wix på dette punkt. Du finder meget nemmere en skabelon, der er i stil med det, du leder efter, og så kan du kun bruge tid på bare at redigere indholdet. 

Applikationer og udvidelser

På dette punkt var der ikke rigtigt tvivl om, hvem der ville gå af med sejren. Wix App Market® giver adgang til et godt udvalg af applikationer og udvidelser, der alle er udviklet af Wix’ egne programmører. Dette giver gode muligheder for at tilføje forskellig funktionalitet til din hjemmeside indenfor de rammer, som Wix stiller til rådighed. En anden fordel ved dette er, at alle applikationerne automatisk opdateres som en integreret del af Wix-platformen

eCommerce

Begge aktører har efterhånden lanceret deres egne moduler til webshop, og de er relativt ens i design. De er også ret ens i den værdi, du får for dine penge, så på dette punkt kom det til et uafgjort resultat mellem Webnode og Wix. Derimod er det godt at bemærke, at Wix har bedre tilpasningsevne i udseende og design af netbutikker takket være det meget større udvalg af skabeloner. 

Blogging

Hvad blogging angår, er både Wix og Webnode gode kandidater med deres løsninger. Begge giver dig mulighed for at designe et websted og derefter udgive indhold med en integreret editor. Det, der dog adskiller dem, er denne editors funktionalitet. Webnodes editor til indlæg er relativt forenklet og giver næsten ingen funktionalitet ud over redigering af tekst. Wix, på den anden side, giver dig mulighed for at tilføje videoer, billeder og en række andre funktioner som en del af indlægget. Dette vil nu ikke have meget at sige for en ren tekstblog, men hvis du skal bruge video og andre elementer som en del af din virksomhed, ville vi nok gå efter Wix til dette formål. 

SEO

Søgemaskineoptimering er en vigtig del af at øge synligheden af din hjemmeside, men her har hjemmesideprogrammer længe haft et vaklende ry. Heldigvis er de kommet med en række opdateringer de seneste år, som er mere målrettet specifikt til SEO. På nuværende tidspunkt er vi derfor meget tilfredse med både Wix og Webnode, som giver dig mulighed for at ændre tags, indtaste beskrivelser og forskellige søgeord for lettere implementering af din SEO-strategi. 

Som en yderligere bemærkning her, er det godt at bemærke, at Wix SEO Wiz™ er et værktøj, som kun Wix tilbyder. Dette er en praktisk assistent, der hjælper dig igennem alt, hvad du bør vide om SEO på en ny hjemmeside. For dem af jer, der aldrig har gjort dette før, kan SEO Wiz™ betragtes som et gratis lynkursus i søgemaskineoptimering inkluderet i dit abonnement. Dette tipper vægten lidt i retning af Wix som et bedre udgangspunkt for begyndere. 

Behov for vedligeholdelse

Vedligeholdelse er en vigtig del af driften af en hjemmeside, men ved at vælge en integreret platform undgår du meget af dette. Både Wix og Webnode opdaterer automatisk deres systemer, hvilket betyder, at de også opdaterer din hjemmeside, uden at du skal gøre noget. Dette er en bonus med sådanne systemer i forhold til eksempelvis WordPress, hvor du selv skal opdatere individuelle udvidelser, CMS og webhosting, hver gang en ny version lanceres. 

Sammendrag

Da vi skulle beslutte os for, hvilket hjemmesideprogrm der var bedst egnet, var der ingen tvivl om, at dette ville blive en svær beslutning. Vi har derfor kigget nærmere på, hvad Wix og Webnode har at byde på, og målt dem op mod hinanden. Vores endelige konklusion på det store spørgsmål er, at begge uden tvivl er fremragende løsninger, men Wix kommer øverst på en række punkter – herunder SEO og design. 

Dette kombineret med den underliggende funktionalitet i begge platforme gjorde, at vores valg faldt på Wix som det bedste hjemmesideprogram for dig, der skal lave din egen hjemmeside i dag. Her får du en fuldt integreret platform, der har alle de værktøjer og muligheder, der skal til for at lave en professionel hjemmeside, uden at du behøver at vide noget om kodning eller HTML

På denne måde kan du hurtigt og nemt vælge en skabelon, tilpasse den til din smag og publicere din hjemmeside på Wix.