Sådan tjener du penge på at blogge: En komplet guide (2023)

Mange mennesker, der starter deres første blog, gør dette som et sjovt projekt relateret til et emne, de ynder at skrive om. De færreste har nogen vision om, at deres blog bliver en pengemaskine, men blogs har faktisk et imponerende potentiale. At tjene penge på at blogge er bestemt ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden, men det behøver heller ikke være et uopnåeligt mål. 

I denne artikel vil vi derfor se nærmere på nogle punkter, du bør tænke over, når du starter, samt nogle effektive måder, du kan tjene penge på din blog. At skrive en succesfuld blog behøver ikke at være så kompliceret, som mange tror, og det er netop det, vi vil vise dig, hvordan du opnår i denne guide. 

Læs videre, hvis du vil lære mere om blogging, og hvordan du kan tjene penge på at blogge på rekordtid. 

Sørg for, at du har et godt fundament

Før vi springer ind i de forskellige metoder, du kan bruge til at tjene penge på din blog, er det vigtigt at dække det grundlæggende. Der er visse retningslinjer, som det er vigtigt at holde sig inden for, hvis du har lavet en blog med det formål at tjene penge på den. Du kan selvfølgelig tjene penge på at skrive for en anden, men det vender vi tilbage til senere. 

Her er fem vigtige punkter til dig, der gerne vil lave din egen blog og tjene penge på dit arbejde på længere sigt. Du kan selvfølgelig også opnå succes uden disse, men i de fleste tilfælde vil det være en lang og sej proces. 

1. Fokus på emnet

En fejl, mange begyndere begår, er, at de sigter alt for bredt i deres første indlæg. Hvis du skal skabe en succesfuld blog, er det helt essentielt, at den har et klart emne. Hvis du skriver en blog om katte og hunde, bør du holde biler og både ude, selvom du har lyst til at skrive om de emner. Grunden til, at vi gør opmærksom på dette, er, at der er utallige blogs, der kæmper om de samme læsere, og det er derfor vigtigt, at du etablerer dig som en god informationskilde inden foe netop den niche, du skriver om. 

2. Kvalitet

Når det kommer til blogging, er kvalitet vigtigere end kvantitet. Mange tror, det handler om at publicere så mange opslag som muligt på kortest mulig tid, men det er sjældent en vej til succes. Husk, at rigtige mennesker vil læse dine indlæg, så sørg for at sætte standarden for kvalitet højt. Tilbagevendende læsere vil have en højere værdi i det lange løb end kortsigtet trafik, hvilket også har stor indflydelse på dit potentiale for at tjene penge på at blogge. 

3. Værdi for læserne

Dette hænger tæt sammen med punkt nummer to, men kan ikke understreges nok. Hvorfor skulle nogen læse din blog? Mest sandsynligt leder disse læsere efter svaret på noget, eller ønsker at lære mere om et bestemt emne. Derfor er det vigtigt, at indlæggene rent faktisk leverer værdi til læserne, som er i overensstemmelse med forventningerne. Tag dette indlæg om ‘tjene penge på at blogge’ som et eksempel. Hvis du havde klikket på dette indlæg, og vi talte om, hvordan du vasker din kat, var du sandsynligvis ikke kommet tilbage. 

4. Engagement

En effektiv måde at se, hvordan dit indhold klarer sig, er ved at undersøge engagement. Det handler om, hvor længe dine læsere er på din blog, samt om de rent faktisk læser indlægget. Hvis du for eksempel har skrevet et indlæg på 5.000 ord, men læserne bruger i gennemsnit 30 sekunder på siden – så er det tvivlsomt, om de har læst indlægget.

5. Autoritet

Når det kommer til at tiltrække læsere online, er det ofte autoritet, der henvises til. Det lyder måske som et mærkeligt udtryk, men det har meget at gøre med, hvor pålidelig du er som kilde. Hvorfor skulle nogen tro på, hvad du har at sige om et emne frem for, hvad din nabo deler? Når det kommer til hjemmesider, er det netop autoritet om et emne, der påvirker, hvor du havner i søgefeltet. 

Tjen penge på at blogge

Nu, hvor vi har kigget lidt på, hvad der er vigtigt for at tiltrække læsere, er vi endelig kommet til det, som alle undrer sig over – nemlig hvordan man tjener penge på at blogge. Her har vi samlet en række forskellige strategier, som du kan bruge på din blog. Det vigtigste at bemærke her er, at meget få mennesker vælger kun én. 

Hvis du skal tjene penge på din blog, er det ofte en god idé at sprede potentialet lidt, og derfor vælge et par forskellige metoder, der kan give dig en indtægt fra dit indhold. Et godt eksempel på dette kunne være, at du har nogle sponsorerede indlæg kombineret med annoncering og affiliate marketing. 

1. Annoncer

Den mest almindelige måde at tjene penge på at blogge er ved at vise annoncer på din side. Her er der en række forskellige netværk, som giver dig mulighed for at automatisere dette på en enkel måde. For eksempel vil Google AdSense være blandt de mest almindelige. Måden disse fungerer på er, at du bliver betalt baseret på, hvor mange mennesker der klikker på en annonce, dvs. Pay-Per-Click (PPC). 

Har du en blog med utroligt mange læsere, bliver dette hurtigt en solid indtægt. Hvis du derimod har en mere gennemsnitlig blog, kan du stadig tjene et par tusinde om måneden, men sjældent noget der gør dig rig. Uanset hvad er dette en utrolig passiv måde at tjene penge på din blog, så det er værd at prøve. 

2. Affiliate marketing

Dette er et begreb, som mange undrer sig over, men det handler om content marketing. Måden dette fungerer på er normalt, at du nævner et produkt eller en tjeneste på din blog, og derefter får en kommission, når læsere køber produktet via dit link. Dette kan være en utrolig lukrativ måde at tjene penge på, men der er også en række faldgruber, som du bør styre uden om. 

Når du ser gode kommissionstilbud, kan det være fristende at promovere produkter, der ikke rigtig er relevante for dine læsere. Dette kan dog hurtigt give et dårligt indtryk af din blog og dermed koste dig mere, end du tjener. Skal du bruge content marketing, bør du derfor sikre dig, at der er tale om seriøse produkter, som er relevante for dine læsere. 

For eksempel kan en blog om kæledyr markedsføre forskellige produkter til disse dyr. På samme måde kan en blog om biler promovere magasiner, bildele eller andre lignende tjenester. Det vigtigste er, at du forholder dig kritisk til det, du promoverer, og at du rent faktisk kan stå inde for de produkter, du anbefaler. Husk, at dine læsere køber dette baseret på din anbefaling. Skulle de få en dårlig oplevelse, vil det hurtigt påvirke, hvordan de ser på din autoritet. 

3. E-mail-marketing 

Det lyder måske mærkeligt, men e-mail-marketing kan vise sig at være utroligt attraktivt. Her kan du skræddersy et budskab med relevante produkter og sende det direkte til dine mest relevante læsere. For dig som blogger vil det derfor være klogt at samle e-mails gennem et nyhedsbrev eller lignende. 

Her er der flere muligheder for, hvordan dette gøres, men det er vigtigt, at det vedligeholdes. Annoncerer du med et nyhedsbrev, bør du faktisk skrive dette med jævne mellemrum. En anden måde at indsamle e-mails på er gennem såkaldte ‘lead magnets’. Det er landingssider, hvor du tilbyder noget af værdi i bytte for dine læseres e-mail. 

Du kan for eksempel tilbyde en gratis e-bog, skabeloner, eksempler på indhold eller lignende. Det vigtigste er, at læseren sidder tilbage med en følelse af, at de har modtaget noget af værdi i bytte for deres kontaktoplysninger. Hvis dette gøres korrekt, kan det hurtigt være en effektiv måde at indsamle kontaktoplysninger på. 

4. At skrive for andre

Vi har primært fokuseret på, hvordan du kan tjene penge på din egen blog, men der er også en anden mulighed. For at du kan tjene penge på din blog, er det vigtigt, at den har trafik og indhold. Det er som regel noget, der tager tid at bygge op, og så kan det være attraktivt at tjene et par kroner, mens du venter på dette.

At skrive til andres blogs har længe været en attraktiv måde at tjene på at blogge på. Så skriver du indlæg til nogen for en kommission, hvilket betyder, at du strengt taget kan tjene penge fra første øjeblik. Dette er ganske vist lidt off-topic, men det er bestemt værd at bemærke som en potentiel indtægt, mens du bygger din egen blog. 

5. Sælg kurser

Kan du undervise i noget relevant for dine læsere? Så kan det være attraktivt at gøre dette gennem et kursus. At sælge kurser er blevet en meget lukrativ forretning for mange bloggere, og det er langt nemmere at oprette, end mange tror. Alt du behøver er lidt tid, et motiv og gerne et kamera. 

Du kan så lave lektioner, opgaver og indhold, der tilsammen udgør et kursus. Upload dette til en SaaS-platform, der giver dig mulighed for at tjene penge på det uden selv at skulle bygge infrastrukturen til dette. Her kan vi nævne Teachable og Udemy som to gode alternativer til dette. 

6. Tilbyd digitale produkter

Har du nogensinde lavet en skabelon i Excel, Canva eller andre programmer, som tog dig meget tid? Så er du nok ikke alene. Du er sikkert ikke alene om at have brug for sådan et produkt, og der er mange mennesker, der tjener gode penge her. At sælge digitale produkter kan være en passiv, men attraktiv biindkomst for din blog. 

Det eneste, du skal gøre, er at oprette dem én gang og derefter oprette et system til at sælge produktet. Så længe det er relevant for dine læsere, kan du så promovere det samme produkt gang på gang. Der er flere platforme, der giver dig mulighed for at sælge digitale produkter, men Shopify og Etsy er måske de mest populære. 

7. Sælg gæsteindlæg

Når du har formået at etablere en god læserskare og har trafik til din blog, kan dette være noget, der er attraktivt for andre. En almindelig måde at tjene penge på dette er ved at sælge såkaldte gæsteindlæg på rutinebasis. Dette fungerer ved at skrive et indlæg (eller få nogen til at skrive et indlæg), som derefter publiceres på din blog. 

Dette indlæg vil naturligvis henvise til købers hjemmeside eller blog. På den måde kan du henvise dine læsere til den nye hjemmeside, samtidig med at du får betalt for det. Sørg dog for, at du kun linker til sider, der vil være relevante for dine læsere. Igen det her om hunde, katte og biler. Har du en blog, hvor læserne har en interesse for motorsport, er det ikke sikkert, de vil sætte pris på en side om heste. 

8. Sponsorerede indlæg

Lidt ligesom affiliate marketing kan du også bruge sponsorerede indlæg som indtægtskilde. Det er indlæg, hvor du bliver betalt for at skrive indholdet. Dette kan være attraktivt for de rigtige samarbejder, men det er meget vigtigt, at der tages hensyn til markedsføringsloven. Alt indhold, der er betalt for, skal være synligt markeret som betalt for. 

Flere bloggere er kommet i problemer på grund af sponsorerede opslag, så det er noget, forbrugermyndighederne har et bevidst fokus på. Gå ikke glip af attraktive samarbejder, men sørg for, at det, du udgiver, er i overensstemmelse med de gældende annonceringsregler. 

Rammendrag

Der er mange måder at tjene penge på at blogge, men hvis du lige er startet, kan det være svært at vide, hvor du skal starte. Vi har derfor kigget nærmere på et udvalg af metoder, du kan bruge til at tjene penge på din blog. Derudover har vi set på, hvad der er vigtigt for dig, der lige er startet. En god blog kræver kontinuitet og arbejde, så sørg for at bygge et solidt fundament fra det første indlæg.