Shopify vs. Wix: Hvem løber med sejren i 2023?

Hvis du skal lancere en webshop står valget ofte mellem Wix og Shopify, men hvilken af disse skal du egentlig vælge? Der er ikke noget entydigt svar her, men vi har påtaget os opgaven med at stille dem op mod hinanden. På denne side finder du derfor en sammenligning, hvor vi forsøger at gennemgå begge platforme for at besvare det spørgsmål, som mange mennesker tænker over – hvilken af dem er egentlig den bedste?

Vi ved, hvor krævende det kan være at lancere en ny webshop, og netop derfor vil vi sikre, at du starter med den rigtige platform. Dette vil ikke kun spare dig for nogle omkostninger undervejs, men kan også gøre et omfattende arbejde meget lettere. Så hvis du sidder fast og ikke ved, hvilken platform du skal vælge, er du helt sikkert kommet til det rigtige sted! 

Sammendrag: Har du ikke tid til at læse hele testen, men vil du hellere komme i gang med din webshop? Så har vi en hurtig opsummering her; Vores research viser, at Wix egner sig bedst til nye netbutikker, mens Shopify egner sig godt til dig, der primært vil markedsføre dine produkter på sociale medier. 

Shopify vs. Wix: Hurtig sammenligning

WixShopify
BrugervenlighedWix tilbyder en uovertruffen løsning til dem, der nemt vil oprette en webshop uden behov for kodning gennem dens træk-og-slip-editor. Shopify tilbyder en simpel platform, der effektivt giver dig mulighed for at styre dit lager, men opsætningen kan til tider være en smule besværlig.
DesignMed over 800 forskellige skabeloner, som du kan tilpasse, er Wix uden tvivl et godt udgangspunkt for de fleste. Shopify tilbyder et udvalg på omkring 100 skabeloner, men mange af disse skal du betale ekstra for. Tilpasninger kan også være dyre. 
PrisWix giver dig mulighed for at bygge en webshop helt gratis, før du opgraderer til et betalt abonnement, når du er klar.Shopify tilbyder en 14-dages gratis prøveperiode, men du skal oplyse en betalingsmetode for at dette er muligt. 
Produkt og inventarGiver dig mulighed for at sælge et stort udvalg af digitale, fysiske og tjenestebaserede produkter gennem den samme netbutik. Tilbyder uovertrufne analyseværktøjer til dem, der ønsker fuld kontrol over, hvad der rører sig i deres webshop.
BetalingsløsningerTilbyder alle de sædvanlige betalingsgateways, som du kan forvente at finde i en online butik inklusive PayPal. Over 100 forskellige betalingsmetoder, men promoverer primært sin egenudviklede gateway Shopify Payments. 
LeveringsmulighederWix kræver tredjepartsapplikationer til leveringsstyring. Shopify hjælper dig hele vejen igennem adskillige praktiske værktøjer knyttet til mange af de største fragtfirmaer. 
SkatDu finder grundlæggende værktøjer til skat i Wix, men for større netbutikker vil det sjældent være tilstrækkeligt. Shopify tilbyder en række forskellige værktøjer til skat, der giver dig mulighed for at få alle de nødvendige oplysninger i det format, du foretrækker. 
MarketingSærligt velegnet til blogs, men kan også markedsføre webshops. Bedst til sociale medier, men kommer lidt til kort, når det kommer til SEO og generel markedsføring. 
AppStoreStort udvalg af applikationer, men noget begrænset i forhold til netbutikker. Fremragende udvalg af applikationer, som alle er rettet mod driften af netbutikker og de behov, der måtte opstå her. 
SikkerhedFremragende sikkerhed med gratis SSL-certifikat, PCI DSS og indbygget sikkerhed på platformen. Meget af det samme, som du får hos Wix, samt omfattende kryptering relateret til håndtering af kredit- og betalingskort. 
KundeserviceWmail, sociale medier og telefonsupport. 24/7 telefon- og chatbaseret løsning, men lidt professionel support ud over dette. 
Er du klar?Prøv Wix GratisPrøv Shopify Gratis

Brugervenlighed

Hvis du skal lancere en ny webshop, er brugervenligheden uden tvivl et vigtigt punkt. Her må vi sige, at vi er meget tilfredse med både Wix og Shopify, men Wix kommer ud som den bedste mulighed for begyndere. Det handler om, at platformen er langt bedre tilpasset dem, der ikke tidligere har lavet en netbutik, og at du får vejledning gennem hele forløbet.

Du får selvfølgelig også lidt vejledning, første gang du bruger Shopifys platform, men det handler mere om de rent tekniske ting – ikke hvordan du skal designe din netbutik for at skabe den bedst mulige oplevelse. Vores konklusion er derfor, at Wix løber med sejren på det punkt, der er relateret til brugervenlighed. 

Design

Kampen her var langt fra retfærdig, da Wix tilbyder mere end 800 forskellige skabeloner helt gratis, mens Shopify har lidt over 100, hvoraf mange koster flere hundrede kroner oveni. Mange, der skal starte deres første netbutik, vil gerne gøre dette med så få unødvendige omkostninger som muligt, og så bliver det hurtigt ekstravagant at skulle betale over 1.000 kr. ekstra for at købe en skabelon hos Shopify. 

Selvom mange af de skabeloner, som Wix tilbyder, kan være en smule forældede, kan disse nemt tilpasses med platformens træk-og-slip værktøjer. Så her vil du med lidt kreativitet kunne skabe en professionel webshop uden at skulle betale unødvendige gebyrer for et større udvalg af skabeloner. Igen må vi sige, at designsejren går til Wix. 

Pris

Med hensyn til værdi for pengene er der næppe tvivl om, at begge platforme tilbyder et fremragende produkt. Begge giver også mulighed for at prøve tjenesten gratis, men efter det adskiller de sig en del. Wix tilbyder en række forskellige prismodeller, hvilket gør det utrolig nemt at tilpasse platformen til dit budget. Shopify har på den anden side en one-size-fits-all tilgang, hvor abonnementspriserne er noget højere. Nu skal det siges, at du får utroligt kraftfulde værktøjer inkluderet med Shopify, men mange af disse er unødigt avancerede for begyndere. 

Produkt og inventar

Netop dette punkt var det utrolig nemt at nå til enighed i vores testpanel. Shopify tilbyder analyse- og kontrolværktøjer, der er langt mere fleksible, end dem Wix har. Dette er praktisk, når du ønsker at udvide udvalget i din netbutik og vil have fuld kontrol over dit lager. Wix har faktisk også systemer til dette, men de står simpelthen ikke mål med hensyn til funktionalitet sammenlignet med Shopify. 

Betalingsløsninger

Betalingsløsninger er vigtige, når man skal oprette en ny webshop og her er begge kandidater ret stærke. Hos Wix kan du finde et bredt udvalg af de mest populære betalingsløsninger såsom Stripe og PayPal. Shopify  tilbyder mere end 100 forskellige muligheder, inklusive deres proprietære gateway Shopify Payments. Selvom vi giver sejren på dette punkt til Shopify, er det vigtigt at bemærke, at hvis du vælger noget andet end Shopify Payments – bliver transaktionsgebyrer pålagt. 

Fragtmuligheder

Fragt er en helt essentiel del af shopping på nettet, men desværre er Wix ikke helt med. Nu er der bestemt flere tredjepartsløsninger, der gør dette nemt med Wix, men Shopify har dette som en integreret del af sin platform. Når de to skal sammenlignes, uden at Wix har noget at kæmpe med, vinder Shopify på en walkover i forhold til fragt. 

Skat

Skat og afgifter er afgørende for, at du kan have en velordnet virksomhed. Her tilbyder Wix et grundlæggende udvalg, der højst sandsynligt vil være tilstrækkeligt til nye, små netbutikker, men ikke større drift. Det kan du til gengæld finde hos Shopify, som har et omfattende system, hvor du kan indtaste alle gebyrer, skatter og nødvendige oplysninger for at sikre en korrekt drift af din webshop. 

Marketing

Marketing er vigtigt for at tiltrække nye kunder online. På dette område tilbyder Wix alt, hvad man kan forvente af et hjemmesideprogram, selvom deres løsning er bedst egnet til at promovere blogindlæg. De er dog kommet langt i forhold til Shopify. Dette har længe været en udfordring med Shopify, hvor deres platform primært er velegnet til markedsføring på sociale medier, ikke gennem SEO og off-page strategier.

AppStore

Begge spillere tilbyder et stort udvalg af applikationer og udvidelser på deres platforme, men selvom Wix har det største udvalg – så skal vi give sejren til Shopify. Dette skyldes, at de fleste af udvidelserne hos Wix ikke er tilpasset netbutikker, men derimod er generelle udvidelser til deres hjemmesideprogram. Shopify er derimod en ren webshop-platform, så alle udvidelser her er udviklet til netop dette formål. 

Sikkerhed

På sikkerhedsområdet er vi meget tilfredse med begge platforme og har sat dette punkt til uafgjort. Her leverer både Wix og Shopify alt, hvad du kan forvente i forhold til sikkerhed, kryptering og licenser, for at din webshop er sikker. 

Kundeservice

En vigtig del af at være brugervenlig for begyndere er at tilbyde tilstrækkelige ressourcer om brug af tjenesten. Her kan Wix prale af e-mail, sociale medier og telefonsupport samt et stort udvalg af gør-det-selv-artikler. Shopify, på den anden side, har døgnåben kundeservice, men de har ingen vejledning om deres redaktør på deres egen side. Dette er efter vores mening lidt for dårligt, og sikrer, at Wix stikker af med sejren inden for  kundeservice. 

Sammendrag

Når du skal bygge en webshop, vil valget højst sandsynligt stå mellem Wix og Shopify. I denne artikel har vi derfor kigget nærmere på, hvad de to populære platforme har at byde på, samt hvad du kan forvente at få ud af hver af dem. Vores konklusion efter nøje overvejelse er, at Wix er bedst til begyndere, der laver deres første  webshop, mens Shopify håndterer markedsføring på sociale medier bedst.