Sådan opretter du en landingsside: Bedste platforme til at oprette en landingsside

Sådan opretter du en landingsside

Der er næppe tvivl om, at en god landingsside fører til flere konverteringer, men hvordan skaber man egentlig en god? Netop det er noget, der ofte udgør et problem for små og mellemstore virksomheder, for der findes en række forskellige måder at oprette en landingsside på, men hvilken er egentlig den bedste?

Vi vil forsøge at besvare dette spørgsmål og meget mere i denne guide. Som en hurtig introduktion er det derfor vigtigt at vide, at hele 86% af landingssider er optimeret til mobile enheder, og at landingssider med en personlig call-to-action (CTA) klarer sig 202% bedre end standardiserede versioner. 

Med dette frisk i tankerne er det vigtigt at finde et hjemmesideprogram eller en platform, der giver dig mulighed for at optimere dit indhold. Et godt hjemmesideprogram kan ofte gøre det til en leg at bygge en landingsside , ligesom den kommer med en række funktionaliteter, der er nyttige. Vi vil derfor se på, hvilke landingsside-programmer, der er bedst egnede til netop denne type opgave. 

Hvad er et godt landingsside-program?

Det, vi betragter som et godt landingsside-program, er normalt en platform, der giver dig mulighed for at bygge gode design landingssider uden behov for kodning. På den måde kan enhver skabe et godt look, og dermed også assistere virksomheden, når der er brug for nye landingssider. 

Der er dog mange funktionaliteter, som er vigtige for en landingsside, og her tænker vi på domænenavne, registrering, analyse, A/B-test og muligheden for at integrere løsningen i de øvrige systemer, virksomheden normalt anvender. 

Konklusionen er derfor, at et godt landingsside-program er nemt at bruge, giver dig mulighed for at analysere de nødvendige data og kræver få eller ingen forhåndsviden. Med dette udgangspunkt har vi samlet, hvad vi mener er de absolut bedste værktøjer til dig, der gerne vil lære at lave en landingsside. 

Bedste hjemmesideprogrammer til landingssider

Der er ingen tvivl om, at det er en fordel ikke at lære flere værktøjer end nødvendigt. Derfor kan det være godt at vide, at mange gode hjemmesideprogrammer også giver dig mulighed for at producere landingssider. Så hvis du allerede er bekendt med en af disse, eller din virksomheds hjemmeside er bygget med et hjemmesideprogram – ja, så er sandsynligheden stor for, at du kan bruge samme værktøj til at lave en landingsside. 

Wix.com 

Wix.com har længe haft et dårligt ry, men i de senere år er dette populære hjemmesideprogram blevet et go-to-værktøj for alle, der ønsker at lancere en hjemmeside. Du kan langt mere end blot at lave en simpel hjemmeside med Wix’ avancerede løsning. En af de ting, vi især godt kan lide ved Wix, er, at du får alt, hvad du har brug for ét sted. De tilbyder abonnementer, der inkluderer domænenavne, hosting, SEO-værktøjer og meget mere. 

PRØVEPERIODE

14 dage

GRATIS PLAN

Yes

PRIS FRA

$4,5/måned

8.3

Totalscore

Fordele

  • Nem at bruge for både private og virksomheder uden hjælp fra en designer

  • Omfattende søgbart hjælpecenter med gode hjælpeartikler

  • Lav pris sammenlignet med andre hjemmesideprogrammer

  • Mange forskellige skabeloner at vælge imellem

Ulemper

  • Begrænset designfrihed

  • Kan hurtigt blive dyrt med plugins, hvis hjemmesiden har brug for ekstra funktioner

  • Hjemmesider, som hostes gennem Wix, indlæses nogle gange lidt langsomt

Når det kommer til funktionalitet, vil Wix’ enkle træk-og-slip-designer gøre det til en leg for enhver at lave en hjemmeside med deres løsning. Du kan også have flere underdomæner, så her kan du nemt oprette flere landingssider med samme løsning. Bare vælg mellem en af de mere end 800 forskellige skabeloner, de tilbyder, og lav derefter de nødvendige tilpasninger, du ønsker. 

Det er værd at bemærke, at du skal have et aktivt abonnement for at oprette en landingsside med Wix. Her kan du vælge mellem fire forskellige pakker, hvor den billigste starter ved 4,50 USD om måneden. Denne giver dig dog kun mulighed for at linke et domæne til dit Wix.com-websted, så vi anbefaler at starte med Combo ($8,50) eller det mere populære Unlimited ($14,50), hvis du ønsker at få mest muligt ud af platformen. Vælger du Combo, får du også et gratis domæne med i det første år, så her kan du spare et par kroner i starten. 

Site123

Et andet hjemmesideprogram, der har været populært i lang tid, er Site123. Selvom der er tale om en lidt forenklet version i forhold til hvad Wix tilbyder, så får du hurtigt og nemt en landingsside med al din nødvendige funktionalitet på plads. Site123 har en utrolig simpel model, som betyder, at du aldrig vil opdage nogen skjulte omkostninger undervejs. Her kan du vælge at prøve deres platform gratis, men ganske vist med en række begrænsninger, eller tegne et Premium-abonnement, som koster $7,80 om måneden. 

En af de ting, vi især godt kan lide ved Site123, er deres utroligt enkle designværktøj. Vi vil faktisk gå så langt som at sige, at dette er noget af det nemmeste, vi har testet indtil videre. Du kan vælge, om du vil starte med en tom side, eller en af de mange hjemmesideskabeloner, som Site123 tilbyder. Du kan derefter trække-og-slippe de elementer, du vil inkludere på din hjemmeside. Dette giver dig mulighed for at designe en professionel hjemmeside på blot et par timer (minutter, hvis du er meget effektiv). 

Ligesom med Wix får du også en række nyttige funktioner inkluderet, så du her kan komme godt i gang. De har blandt andet et brugervenligt kontrolpanel til hjemmesideredaktører, automatisk mobiloptimering og gratis webhosting inkluderet i deres pakker. Du kan også vælge tilpassede domæner, sælge produkter online og få adgang til deres egne SEO-værktøjer. 

Elementor

Et værktøj vi længe har været fan af, er Elementor. Dette kræver dog, at du har en WordPress-hjemmeside med Elementor installeret (her anbefaler vi Astra WP + Elementor), men når du er nået så langt, kan du lave næsten alt, hvad du vil med Elementor. Denne enkle platform kommer i form af et kompatibelt plugin (udvidelse), der hurtigt giver dig mulighed for at udvikle både statiske og interaktive hjemmesider. På den måde kan du hurtigt og nemt oprette en ny landingsside og tilføje den, hvor du vil på din hjemmeside. 

Selvom Elementor selv er en udvidelse, kan du finde flere end 90 forskellige værktøjer forbundet med denne platform. Det betyder, at du nemt kan tilføje nye funktionaliteter gennem den samme platform. På denne måde kan du hurtigt og nemt få næsten ubegrænsede muligheder relateret til Elementor-platformen. Når det er sagt, har Elementor for nylig introduceret sin egen Cloud Website-løsning. Det betyder, at du for kun $99 om året kan få hosting, CMS og Elementors rå designer på en separat platform. 

Elementor har længe været det foretrukne værktøj for både professionelle og begyndere, så der er ingen grænser for, hvad du kan opnå. Vi har selv brugt Elementor et antal gange, og vi er lige så overrasket over, hvor kraftfuldt dette værktøj er hver gang. Hvis du vil have uafhængig hosting, kan du vælge fire forskellige abonnementer med Elementor-udvidelsen. Disse er Pro ($49/år), Expert ($199/år), Studio ($499/år) og Agency ($999/år). Førstnævnte giver dig mulighed for at lancere én hjemmeside, mens de andre giver dig adgang til en licens til henholdsvis 25, 100 og 1000 sider. 

Bedste landingsside-programmer

Hvis du ikke vil bruge et hjemmesideprogram, men blot er ude efter en landingsside, så findes der heldigvis også en række gode platforme til dette. Her har vi fokuseret på brugervenlighed, kompatibilitet og funktionalitet, og resultat er listen over foretrukne landingsside-programmer, som du finder nedenfor. 

Leadpages

Leadpages har længe været en populær platform for dem, der selv ønsker at oprette en simpel landingsside. Noget af det, der har gjort denne platformt så populær, er kombinationen af bred funktionalitet og et meget overkommeligt abonnement. Du betaler nemlig ikke mere end $49 om måneden for adgang til Leadpages, hvilket er meget omkostningseffektivt sammenlignet med lignende værktøjer andre steder. Hvis du vil have et mere avanceret værktøj, kan du vælge PRO til $99 om måneden. 

Når det kommer til design, kan Leadpages tilbyde en simpel træk-og-slip løsning, hvor du vælger de elementer, du ønsker på din side. Denne løsning minder om de traditionelle hjemmesideprogrammer, men den mangler selvfølgelig nogle unødvendige elementer i dette tilfælde. Her kan du også vælge, hvilke videoer og billeder du vil have med, så du kan give hver landingsside et personligt præg. 

Sidst, men ikke mindst, får du adgang til Leadpages’ analyseværktøjerne, som er blandt de bedste. På den måde får du fuld kontrol over responsen på dine forskellige landingssider, som du herefter kan tilpasse og optimere, så den ønskede effekt opnås. Leadpages er desuden kompatibel med en række forskellige platforme, så du nemt kan bruge tredjepartssoftware, hvor dette ønskes. 

Unbounce

En anden platform, der har gjort det godt, er Unbounce. Dette er en enkelt platform, der kan bryste sig af flere end 15.000 tilfredse kunder over hele verden. Fordelen ved denne platform er, at du kan oprette professionelle landingssider uden behov for kodning. Brug den enkle træk-og-slip-funktion til at designe din landingsside på få minutter. 

Nu er Unbounce lidt dyrere end Leadpages, men her kan du vælge mellem flere forskellige abonnementer. De tilbyder et grundlæggende Launch-abonnement til $80 om månedenmåned, Optimize til $120 om månedenr, Accelerate til $200 om måneden og endelig Scale til $300 om måneden, hvilket er deres fuldstændige abonnement. 

Mange bliver afskrækket af de priser, Unbounce tager i forhold til Leadpages og andre udbydere, men når vi ser nærmere på funktionalitet, er prisforskellen nok berettiget. Unbounce tilbyder en række nyttige funktioner såsom; ubegrænsede udgivelser, mere end 100 færdige skabeloner, SSL-kryptering på alle sider og en meget brugervenlig træk-og-slip-designer. 

Instapage

Hvis design og fleksibilitet er det, du ønsker, så Instapage være et godt udgangspunkt. Her får du et simpelt landingsside-program, der tilbyder mere end 200 forskellige færdige skabeloner – alle optimeret til trafik fra mobiltelefoner. De har også en meget simpel registreringsproces, så her kan du hurtigt komme i gang med at nå dine mål. 

Instapage er ikke kun et simpelt landingsside-program, men også et fremragende værktøj til A/B-test, heatmaps og analyser. Du får også mulighed for at skræddersy dit indhold til specifikke grupperinger, så du nemt kan skabe målrettet indhold, der øger konverteringerne. En anden funktion, vi har savnet i mange af de andre platforme, er muligheden for simpelt samarbejde. Her kan du opsætte live-redigering, så alle ser eventuelle ændringer på samme tid. Dette er praktisk, hvis du har en arbejdsstyrke, der arbejder uden for kontoret. 

Når det er sagt, er Instapage lidt dyrere end konkurrenterne, men ikke meget. Du kan vælge mellem de to abonnementer business og Conversion Cloud. Førstnævnte kommer med et prisskilt på $149 om måneden med årlig fakturering eller $199 om måneden med et løbende abonnement. Conversion Cloud har ingen oplyst fast pris, så dette er endnu et abonnement, der er tilpasset større virksomheder med individuelle behov. 

HubSpot

Sidst, men ikke mindst, har vi HubSpot. Dette er en alt-i-en platform til dig, der ønsker at øge konverteringer online. Dette er dog også en af de mere krævende platforme. Her kan det betale sig at have noget forkundskab, eller eventuelt deltage i et af deres gratis online kurser. Når det kommer til marketingværktøjer, er HubSpot nok det største B2B-navn, så her finder du en række brugbare værktøjer, men også priser, der følger med. 

Blandt de funktionaliteter, du finder hos HubSpot, er simple A/B-tests, omfattende analyser og muligheden for at skabe personlige landingssider. Dette har vist sig at være en god teknik til øget konvertering, så et personligt budskab kan være besværet værd. De har også skabeloner, der er optimeret til alle enheder, så her kan du hurtigt lancere responsive landingssider

Som vi allerede har været inde på, er matcher omkostningerne forbundet med HubSpot deres brand. Du kan vælge Starter , som er deres grundpakke til $45 om måneden, eller Professional og Enterprise til henholdsvis $800 og $3200 om måneden. Et godt tip her kan være at vælge HubSpots hjemmesideprogram-løsning, så får du Professional for $270 om måneden og Enterprise for $900 om måneden. Disse har alt det grundlæggende, du har brug for, men de er ikke de mest avancerede analyseværktøjer. 

HubSpot er særligt velegnet til større virksomheder, der har deres egen marketingafdeling og ønsker en omfattende indsigt i deres kunderejse. Her får du meget fleksible løsninger, der kan skræddersyes til virksomhedens behov.