Køb af hjemmeside: Dette er dine bedste muligheder (2023)

Køb hjemmeside

Skal du købe en hjemmeside, har du to forskellige muligheder at vælge imellem. Den første mulighed er at købe en helt ny hjemmeside, men denne kan ofte være den dyreste og mest tidskrævende. Hvis du har et mindre budget eller mangler tid, kan det derfor være en mulighed at erhverve en allerede eksisterende hjemmeside, eller køb hjemmeside sagt på godt dansk. Det betyder, at du køber en side, der allerede eksisterer, gennem markedspladser, der sælger denne. 

I denne artikel vil vi derfor se nærmere på de to forskellige metoder, samt hvad du bør vide om køb af en hjemmeside. Formålet med dette er at give dig den bedst mulige forståelse af, hvad det vil sige at købe en hjemmeside i dag. Klar til at komme i gang med din hjemmeside? Så er du kommet til det rette sted. 

Køb af en ny hjemmeside

Den første mulighed er at købe en helt ny hjemmeside, hvor alt er skræddersyet til dine behov. For de fleste vil dette være den mest attraktive mulighed, men det vil også kræve, at du både har budgettet og den tid, det tager at lave en ny hjemmeside. Det vil dog være prisen værd at betale, hvis du skal have noget helt særligt, eller har nogle behov der skal tages højde for. 

For at gøre denne proces så enkel som muligt, har vi lavet et par afsnit med, hvad du bør gøre som en del af køb af en hjemmeside. Særligt vigtigt vil det være at have så mange informationer som muligt til rådighed, så slipper du langt billigere i tilbudsrunden. For selvom du har et større budget – vil det være spild at betale mere end nødvendigt. 

Tænk over dette, inden du køber en hjemmeside

Inden du indhenter tilbud fra forskellige bureauer, vil det være vigtigt at få kortlagt, hvad du egentlig ønsker. Dette handler ikke kun om udseende, men også om den funktionalitet, du har brug for på siden. For eksempel kan du tilføje noget funktionalitet ved hjælp af WordPress plugins, men nogle ting skal kodes fra bunden. 

Jo flere funktionaliteter et bureau skal skabe fra bunden, des længere tid og højere omkostninger vil det medføre for dit projekt. Der findes dog en del gode udvidelser på markedet, og mange af disse vil være gode nok. Men for at det kan lade sig gøre, skal du have et godt overblik over, hvad siden har brug for, så den kan planlægges bedst muligt. 

Herunder finder du en liste over, hvad du bør tænke over, inden du sender en forespørgsel om en ny hjemmeside ud:

  • Hvad skal hjemmesiden tilføre virksomheden? 
  • Hvad er budgettet, du kan købe en hjemmeside for?
  • Skal det indeholde visse funktioner? 
  • Hvem har ansvaret for billeder og tekst på siden?
  • Hvor mange sider skal hjemmesiden have?
  • Hvordan ønsker du, at kunderejsen skal se ud?
  • Domæner, servere og andre tekniske ting?

Indhent tilbud

Når du har besvaret de spørgsmål, vi listede i sidste afsnit, har du et bedre udgangspunkt for selv at skabe dit projekt. Vi ved nu, hvad vi har brug for, så nu er det tid til at få et tilbud fra relevante bureauer. På dette område anbefaler vi, at du bruger en prisberegner for at indhente de bedste tilbud.

Sådan en lommeregner fungerer ved at sende din henvendelse til flere bureauer samtidig. Bureauerne vil dermed være klar over, at henvendelsen er sendt til flere, og dette betyder de mest attraktive tilbud. For dig, der skal købe en hjemmeside, betyder det, at du kan indhente bedre tilbud end ved at benytte manuelle og direkte forespørgsler. På den måde får du også flere tilbud at sammenligne, og du kan se, hvilke tilbud der rent faktisk giver de bedste betingelser og giver dig mest værdi for pengene. 

Sammenlign tilbud

Når du har modtaget de mest relevante tilbud fra forskellige bureauer, bør du sammenligne dem. Så skal du se på mere end blot pris. Husk, at der kan være forskellige måder at lave en hjemmeside på, og du bør derfor tage højde for, at forskellige bureauer kan arbejde på forskellige måder. Sørg derfor for at gennemgå hvert tilbud i detaljer, og se dermed, hvad du får for pengene. 

Hvis du har valgt at betale for, at en hjemmeside bliver lavet fra bunden, bør du blandt andet sikre dig, at de rent faktisk laver den side, du ønsker. Bureauet skal ikke blot tilbyde dig en færdiglavet skabelon, der er tilpasset dine specifikationer. Det gælder især, hvis du har fået et tilbud, der er prissat langt lavere end konkurrenternes – sådanne prisforskelle kan være et rødt flag. 

Køb hjemmeside

Hvis du er i tidsnød eller har et lille budget, kan det være hensigtsmæssigt at købe en eksisterende hjemmeside frem for at hyre et bureau. Her er der en række forskellige platforme, der sælger hjemmesider, og i de fleste tilfælde kan du søge ud fra kategori og niche. På denne måde kan du byde på eksisterende sider, der ofte har en eksisterende trafik eller indkomst. Dette er især relevant for dem, der skal bygge hjemmesider for at tjene penge på dem. 

Nu er det vigtigt at være opmærksom på, at du bør lave en grundig research, før du køber en eksisterende hjemmeside. Mange opretter sider udelukkende med det formål at videresælge dem, så du bør sikre dig, at du får, hvad du betaler for. Husk at tjekke, at trafik og lignende stemmer overens med det, sælger har oplyst. 

For at gøre dette job så nemt og smertefrit som muligt, har vi listet to veletablerede markedspladser til dig, der ønsker at købe eksisterende hjemmesider eller digitale virksomheder. 

Empireflippers

Empire Flippers er en praktisk platform, der giver dig mulighed for at købe og sælge eksisterende hjemmesider. Amazon FBA, eCommerce og affiliate sites handles ofte her, men mange af disse har en ret betrqagtelig pris. Derfor kan det være en god idé at gennemse forskellige tilbud, inden du eventuelt byder på en hjemmeside. For danske købere er det værd at bemærke, at alt foregår i USD, og at kundeservice er placeret i USA.

Det betyder, at man ikke altid får fat i nogen med det samme, men det har vi ikke oplevet væsentlige udfordringer med. Siden har et godt udvalg på sin markedsplads, og du får verificeret information, hvilket gør det mere sikkert at købe sider her end på generelle fora. Vi kan især godt lide, at du får oplysninger om omsætning, organisk SEO og lignende – da dette kan gøre det meget nemmere at prissætte en hjemmeside.

Flippa

En anden populær platform for dem, der ønsker at købe og sælge hjemmesider, er Flippa. Dette er en populær markedsplads, hvor du kan sælge alle typer digitale aktiver, herunder YouTube-kanaler, websteder og applikationer. Fordelen ved denne side er, at der er et tilbudssystem, som gør det muligt at komme med tilbud ud over prisforslaget. For dig, der ønsker at udvide din portefølje med en ny hjemmeside, kan dette være et spændende udgangspunkt. 

Husk, at køb af eksisterende hjemmesider ikke er nogen garanti for fremtidig indtjening, men det kan give dig en flyvende start. Vi anbefaler, at du laver en grundig research, inden du investerer i nye hjemmesider på markedsplatforme, og at du tænker grundigt over, hvad du har brug for, inden du afgiver et bindende bud.