Gratis webshop: Sådan kommer du nemt i gang gratis (2023)

En af grundene til, at mange ikke lancerer drømmen om deres egen webshop, er behovet for opstartskapital. Heldigvis er der flere løsninger, som kan give dig mulighed for at starte en gratis webshop, og det er netop dem, vi vil se nærmere på i denne artikel. Her har vi samlet alt, hvad du har brug for at vide om lancering af en gratis webshop, såvel som hvilke platforme der er bedst egnet til dette.

Her er det vigtigt at bemærke, at der kan være forskellige fordele og ulemper forbundet med de forskellige webshop-løsninger, så derfor gælder det om at vælge den, der på lang sigt vil give dig det bedste resultat. Vi fraråder derfor, at man vælger det første og billigste, da det ofte kan føre til, at man må flytte til et nyt system efterfølgende.

Bedste platforme til webshop i Norge

Vi har testet en række forskellige platforme for dig, som ønsker at lancere din egen webshop, men de fleste tilbyder en middelmådig service. Derfor har vi frasorteret en del vrøvl og sidder tilbage med det, vi anser for at være de absolut bedste services til webshops. Her er det vigtigt at bemærke, at alle disse kræver et abonnement, men de tilbyder også en gratis prøveperiode. Det giver dig mulighed for at lancere en gratis webshop og derefter tegne et abonnement, når alt er oppe og køre.

Shopify

Shopify har længe været den mest populære mulighed for webshops, hvilket ikke er uden grund. Platformen er utroligt innovativ, og den er nem at drive med multichannel salg. For dig, som vil lancere en webshop, betyder det, at du kan promovere produkter der, hvor kunderne befinder sig, nemlig gennem forskellige sociale medier og kanaler.

Platformen kræver ganske vist, at du har et abonnement, men de lader dig prøve løsningen i 14 dage først. Fordelen ved dette er, at du får fuld adgang til det, der findes af funktionalitet, og dermed kan du lancere hele din webshop ganske gratis. Det, som er værd at bemærke med Shopify, er, at løsningen ikke er kompatibel med for eksempel WordPress, Wix eller andre hjemmesidebyggere. Du bliver derfor nødt til at designe og hoste din webshop fuldt ud på Shopify-platformen.

Wix webshop

Wix har længe haft et dårligt ry som en middelmådig hjemmesidebygger, men her er der sket enorme ændringer i de senere år. De har ikke blot udviklet deres løsning til at blive en langt bedre mulighed for design af hjemmesider, men de har også introduceret et imponerende webshopmodul. For dig, som vil lave en webshop, betyder det, at du kan lave en stilfuld hjemmeside med Wix og derefter bruge deres webshopmodul.

Det, som vi især godt kan lide ved Wix, er, at du kan lave en gratis hjemmeside. Du kan begynde dit design med en gratis version af Wix og derefter opgradere til en business-plan, når du er klar til at lancere dit produkt. For dig, som vil lave en webshop, betyder det, at du kan bruge så lang tid som nødvendigt på designet og derefter betale, når du er klar til det.

Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at Wix også tilbyder 14 dage gratis prøveperiode, så du kan lave din hjemmeside – og derefter begynde en gratis prøveperiode af dit webshopmodul. På den måde kan du planlægge detaljeret og begynde, når du er klar til dette selv.

Squarespace

Hvis du har et særligt godt øje for detaljer, kan Squarespace være platformen for dig. Det er en hjemmesidebygger på niveau med Wix, men platformen har ekstra fokus på design. Det gør det nemmere at designe stilfulde hjemmesider, og mange af deres skabeloner er meget detaljerede.

Ligesom Wix vil du være i stand til at lave din hjemmeside og derefter udvide med et webshopmodul. Dette sikrer, at alle systemer er kompatible, og du kan således lave en webshop helt problemfrit. De har også en gratisplan, som lader dig udforske udvalget, før du starter din gratis prøveperiode på betalingsplatformen.

Vores bedste tip her vil være at udforske de forskellige muligheder i form af skabeloner og derefter bruge lidt tid på at skræddersy disse. Alle skabeloner på Squarespace er kompatible med deres webshopmodul, så her kan du virkelig skabe en oplevelse, som er unik for din butik.

Alternativer til betalingsplatforme

Alle de platforme, vi har nævnt indtil nu, giver dig mulighed for at starte en gratis webshop, men dette kommer i form af en gratis prøveperiode. Ønsker du derimod at lancere en webshop uden at skulle binde til et abonnement, så er der et forholdsvis begrænset udvalg til rådighed. Vi har dog fundet frem til det bedste alternativ på dette tidspunkt, og du får derfor en hurtig introduktion til WooCommerce nedenfor.

WooCommerce

WooCommerce er en såkaldt open source-platform, hvilket betyder, at den er helt gratis at bruge. Det er en utrolig god platform for webshops, og den bygger på WordPress-platformen. Det er dog netop det, som gør, at den alligevel ikke er helt gratis. For selvom WooCommerce-programmet er gratis, så har du brug for en hjemmeside, hvor det kan installeres.

Det betyder, at du skal betale for et domæne, tema, hosting og eventuelle udvidelser, du har brug for til funktionalitet. Resultatet af dette kan være både tidskrævende og dyrere end de andre platforme, vi har nævnt i denne artikel. Hvis du vil have fuld fleksibilitet og muligheden for selv at designe din hjemmeside, vil dette være en god mulighed. Men så bør du være opmærksom på, at det hurtigt kan tage lang tid og kræver, at du ved en del om at designe hjemmesider, før du går i gang.

Opsummering

Der findes flere muligheder for at lancere en gratis hjemmeside, men de bedste er gennem såkaldte prøveperioder hos populære platforme som Shopify, Wix og Squarespace. Ganske vist kan du vælge WooCommerce som en gratis mulighed, men dette kræver, at du ved en del om WordPress-hjemmesider. Du bliver også nødt til at betale for hosting, domæne og licenser – så det kan faktisk være en billigere mulighed at vælge et tilbud, hvor alt er inkluderet, fra en af ​​de abonnementsbaserede platforme.