Bedste CRM til små virksomheder

Der er ingen tvivl om, at opstart af virksomhed kan være turbulent, men et godt CRM-system kan gøre arbejdet meget lettere. God styring og strømlining af arbejdsopgaver kan gøre forskellen mellem succes og katastrofe, så en investering i det rigtige CRM-system er af stor betydning. For at gøre arbejdet så let som muligt har vi set på nogle af de bedste CRM-systemer, der er tilgængelige på markedet.

En lille virksomhed er som regel afhængig af, at medarbejderne har kontrol på tværs af arbejdsopgaver, så samarbejdet flyder så let som muligt. Dette er især vigtigt, når virksomheden er i kraftig vækst, så alle ved, hvad der kræves for, at opgaven kan blive udført. Samtidig bør I finde et system, som er enkelt nok til, at alle kan få noget ud af det.

Er du klar til at tage kontrol over arbejdsgangen? Lad os se på de 9 bedste CRM-platforme for små virksomheder.

Hvorfor har små virksomheder brug for et CRM-system?

Markedet bevæger sig i et forrygende tempo, hvilket betyder, at både små og store virksomheder har brug for et CRM-system. Det er et nyttigt værktøj, som lader dig strømline arbejdsopgaverne, hvilket gør det lettere at måle fremskridt. Tidligere var CRM-systemer forbeholdt store, ressourcestærke virksomheder, men nu er der også gode CRM-systemer til små virksomheder. Det er netop disse, vi skal undersøge i dag, så hvis du leder efter de bedste CRM’er til små virksomheder, skal du læse videre i denne guide.

Monday.com

Monday.com er et enkelt CRM-system, som længe har været populært for sin brugervenlighed og design. Platformen kan integreres med en række andre platforme, hvilket gør det fordelagtigt som et knudepunkt for virksomheden. Noget af det, som har gjort Monday.com til en populær platform, er muligheden for at skalere i takt med, at virksomheden vokser.

Især brugervenlighed har gjort Monday.com vældig populær, og det er en platform, som giver et godt overblik over kundeoplysninger. Den er også velegnet til arbejdsopgaver, påmindelser og oversigter, hvilket gør den velegnet til virksomheder med eksterne medarbejdere eller større teams.

Selvom vi har fremhævet Monday.com som et godt CRM-system for små virksomheder, kan det også være et godt værktøj for store virksomheder. De tilbyder flere forskellige abonnementer, så her kan du nemt opgradere gradvis, når virksomheden kræver mere omfattende funktionalitet på platformen.

Fordele ved Monday.com

 •  Kan kobles til Dropbox, Slack og Google Drive
 • Enkelt design med god brugervenlighed
 • God kalender og værktøjer til arbejdsopgaver

Ulemper ved Monday.com

 • Dyrt for store teams
 • Kræver lidt oplæring

Pris: fra $8 til $16 per måned (per bruger)

Zendesk

Zendesk er et velegnet CRM-system til virksomheder, som ønsker en bedre flow i kundeservice. Denne service findes i tre forskellige designs, så her er det vigtigt, at du gennemtænker dine egne behov, før du tegner et abonnement. Du kan vælge at bruge det kun til kundeservice, men så får du ikke adgang til CRM og salg.

Dermed er det egne behov, som bør stå i centrum, men det betyder også, at du kan spare nogle kroner, hvis du egentlig ikke har brug for CRM og salg. Når det er sagt, så er dette en udmærket software til virksomheder med et større salgsteam. Du kan automatisere en række opgaver, så potentielle kundeemner gemmes og kan følges op af en salgsrepræsentant bagefter.

Du vil også have mulighed for at automatisere administrative opgaver, så du lettere kan se, hvad der lønner sig eller ej for virksomheden. Oveni dette får du flere værktøjer til visuelle rapporter og fordeling af arbejdsopgaver, så her er mange muligheder. En ulempe er, at løsningen hurtigt kan blive dyr for et større team, men det er en omkostning, som alligevel vil være det hele værd for mange.

 Fordele ved Zendesk

 • Velegnet til kundeservice
 • Kan automatisere en række opgaver
 • Nem registrering af kundeemner

Ulemper ved Zendesk

 • Kan blive dyrt
 • Skal købe adgang til forskellige moduler

Pris: Starter ved $19 per måned (per bruger)

Freshsales

Et andet CRM-system, som er velegnet til små virksomheder, er Freshsales. Her kan du vælge det abonnement, som passer bedst til virksomheden, baseret på dine egne behov for værktøjer. Dette betyder også, at værktøjet er velegnet til gradvis skalering, når behovene ændres, og virksomheden vokser. En af de ting, som har gjort Freshsales populær, er muligheden for at have flere værktøjer i den samme løsning. Her kan du blandt andet få visuel pipeline, salgssekvenser, AI-teknologi og en kalender til bedre arbejdsgang.

Du kan også opgradere dit abonnement undervejs, hvis du vil have adgang til flere, mere avancerede funktionaliteter. Dette gør Freshsales til en meget fleksibel platform, som du kan tilpasse efter de behov, som virksomheden har lige nu.

Fordele ved Freshsales

 • Let håndtering af kundeemner
 • Flere værktøjer på den samme platform
 • God arbejdsgang

Ulemper med Freshsales

 • Vanskeligt at komme i kontakt med support
 • Kræver en del oplæring

Pris: Fra $0 til $69

Pipedrive

Pipedrive er en CRM-system, som er velegnet til små og mellemstore virksomheder, men øvrig skalering kan hurtigt skabe problemer. Platformen giver et godt overblik over hele kunderejsen fra kundeemner til salg, og du kan automatisere en række forskellige opgaver undervejs. Du får også adgang til flere værktøjer til arbejdsopgaver og opfølgning, som kan vise sig praktisk undervejs.

Især adgangen til en chatbot gør, at mange små virksomheder vælger Pipedrive. Dette kan være en glimrende mulighed for at automatisere kundeemner og derefter fordele disse til forskellige salgsrepræsentanter for opfølgning. Her kan du blandt andet integrere både kalender og e-mail, så meget af salgsprocessen kan være tilgængelig 24/7.

Fordele ved Pipedrive

 • Inkluderer chatbot
 • Enkelt design
 • Velegnet til kundeemner og salg

Ulemper ved Pipedrive

 • Ikke velegnet til større virksomheder
 • Ikke bedst til kundeservice

Pris: $12,5 til $99

Salesforce

Salesforce er et kraftfuldt CRM-værktøj, men kan ofte være lidt dyrt for mindre virksomheder. Vi har dog valgt at inkludere det på listen, eftersom der findes flere skalerbare version af platformen. Her kan du skabe gode brugeroplevelser, følge op på kundeemner og ikke mindst opbygge dine egne kunderejser på platformen.

Den er også velegnet til dem, der leder efter et af de bedste CRM-systemer til kundeservice, fordi det let kan integreres med forskellige Salesforce-systemer. Det eneste, vi ikke kan lide her, er deres relativt komplicerede tilmeldingsproces. Både pris og registrering udføres ved registrering, hvilket gør det vanskeligt at forudsige, hvad den endelige pris bliver.

Fordele ved Salesforce

 • Meget brugervenligt
 • God integration på tværs af platforme
 • Kraftige værktøjer til både salg og kundeservice

Ulemper ved Salesforce

 • Lidt kompliceret onboarding
 • Kan ofte være dyrt for startups

Pris: Individuel pris baseret på moduler og behov.

Keap

Hvis du leder efter et CRM-system til salgsprocesser og administrative opgaver, kan Keap være et godt udgangspunkt. Det er et meget brugervenligt system, der giver små virksomheder mulighed for at holde styr på en række forskellige opgaver samtidig. Du kan også vælge at automatisere dele af markedsføringen ved hjælp af automatiske e-mails.

Keap giver dig mulighed for at integrere kalender og e-mail med arbejdsopgaver, så du effektivt kan følge op på kunderne 24/7. Du kan også oprette en komplet kunderejse, der gør det lettere at følge op på både kundeemner og afslag på en effektiv måde. Platformen kan integreres med flere forskellige systemer, så her får du hurtigt kontrol over en virksomhed i vækst.

Fordele ved Keap

 • Alt-i-et til små virksomheder
 • Automatiser marketingopgaver
 • Gode projektværktøjer

Ulemper ved Keap

 • Kan være dyrt at skalere

Pris: Fra $6 til $16

Capsule

Designet af den brugervenlige platform Capsule er både en styrke og svaghed efter vores vurdering. Dette skyldes, at Capsule uden tvivl er en meget brugervenlig platform, men den kan i nogle tilfælde blive lidt for simpel. For en lille virksomhed i vækst kan det være et godt udgangspunkt, men for dig, som allerede har etableret rutiner, kan der mangle nogle enkelte funktioner for at skabe optimalt flow.

Det er også værd at bemærke, at der findes en tilgængelig gratisversion af denne platform, men her får du kun adgang til de allermest grundlæggende funktioner. Når det er sagt, kan du nemt vælge mellem flere forskellige abonnementer – så det er muligt for alle at finde en pris, som passer til budgettet.

Fordele ved Capsule

 • Brugervenligt layout
 • Gratis for op til 2 brugere
 • Inkluderer gratis prøveperiode

Ulemper ved Capsule

 • Mangler noget funktionalitet
 • Dyrere end nogle konkurrenter

Pris: Fra $12 til $36

Hubspot

Hubspot har længe været et populært CRM-system for virksomheder, men det kan være noget forenklet, så længe du bruger gratisversionen. Imidlertid kan gratisversionen være et fremragende udgangspunkt for nyetablerede virksomheder og freelancere, som ikke har råd til et CMS-system. Her finder du alle de mest grundlæggende CRM-funktioner, enkel brugervenlighed og gode værktøjer til kundeemner.

På den anden side kan der mangle nogle bedre værktøjer til vækst og automatisering, så man skal hurtigt opgradere til en anden platform – eller købe et dyrt abonnement fra Hubspot. Vi vælger derfor at inkludere løsningen (på grund af gratisversionen), men påpeger, at Hubspot ofte er bedre egnet til mere etablerede virksomheder.

Fordele ved Hubspot

 • Let at komme i gang
 • Tilbyder gratisversion
 • Meget skalerbar

Ulemper ved Hubspot

 • Kan være dyrt at købe fuld funktionalitet
 • Bedst egnet til mellemstore virksomheder

Pris: Udgangspunktet er gratis for alle

Zoho

Zoho er et mere avanceret værktøj for dem, der ønsker at oprette flere forskellige pipelines samtidig. Her kan du integrere forskellige Zoho-tjenester på tværs af hinanden og således forbinde dem i et overskueligt system. Der er også en række nyttige værktøjer inkluderet, men en ulempe ved dette er, at platformen ofte kan være vanskelig at komme i gang med.

Du skal derfor først oplæres i systemet for at få mest muligt ud af dit Zoho-abonnement. Vores klare anbefaling er derfor, at Zoho er bedst egnet til virksomheder med behov for dyb forståelse af deres kundeproces og fuld kontrol over salgsaspektet af CRM.

Fordele ved Zoho

 • Mange funktioner på platformen
 • Kan integreres på tværs af Zoho-tjenester

Ulemper ved Zoho

 • Kræver oplæring for at komme i gang

Pris: Fra $14 til $52

Asana

Selvom mange virksomheder tilbyder en gratisversion af deres CRM-system, er det få, som kan måle sig med Asana. Her får du adgang til en række funktioner gratis og kan have et team på op til 15 personer. Dette betyder, at freelancere og mindre virksomheder kan nøjes med gratisversionen og således spare nogle penge i opstartsfasen.

Asana er bedst kendt som et godt projektstyringsværktøj, men det har også alle de nødvendige funktionaliteter, der udgør et godt CRM-system. Platformen kan bruges til notater, dokumentation, kundeoplysninger og kundeemner. Du får også gode værktøjer til arbejdsgange og opfølgning, hvilket gør Asana velegnet til samarbejde.

Fordele ved Asana

 • Kan integreres med forskellige platforme
 • Visuelt appellerende
 • Gode værktøjer til arbejdsgange

Ulemper ved Asana

 • Mangler noget CRM-funktionalitet
 • Tager lidt tid at sætte op

Pris: $0 til $24 (per bruger)

Fordelen ved et godt CRM -system

Et godt CRM-system kan utvivlsomt gøre vejen fra kundeemner til salg kortere, men det gør også fordelingen af internt arbejde lettere. Små og mellemstore virksomheder kan få en række administrative værktøjer ud af et godt CRM-system, hvilket gør det langt nemmere at kontrollere virksomhedens vækst i en hektisk periode.

Transparente opgaver og kalendere giver alle mulighed for at følge progressionen undervejs, og at du lettere kan planlægge opgaver på tværs af afdelinger. Flere CRM -systemer muliggør også automatisering, så leder og salgsmøder kan oprettes automatisk. På denne måde kan salgsrepræsentanter følge op på relevante kundeemner hurtigere og øge deres andel af salget.

Sidst men ikke mindst kan et godt CRM-system bruges som en del af kundeserviceoplevelsen. Mange systemer giver dig mulighed for at integrere en chatbot, der kan hjælpe med at lette presset fra kundeservicemedarbejdere. Hvis du vælger et CRM-system, der tilbyder både salg og kundeservice på den samme platform, vil dette også gøre upsell og lignende tjenester lettere. Kundeservice og salgsenhed kan sende oplysninger på tværs af platformen og lettere se, hvad kunden har brug for.